Υπάρχει ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;

Μια αρκετά περίεργη ερώτηση δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , από δημοσιογράφο στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.
Αφορούσε τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια και τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση γιαυτά…μια που δεν συμπεριελήφθησαν στην συμφωνία των Πρεσπών.
Ορθότατα ο κ Μητσοτάκης απάντησε Ελληνική εθνική μειονότητα υπάρχει στην Αλβανία και όχι στα Σκόπια…και είναι θέμα όλης της Ευρώπης να εξετάσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γειτονική χώρα κατά την διάρκεια των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Ήταν άραγε ερώτηση παγίδα ή ερώτηση να είχαμε να λέγαμε;
Γιατί φυσικά και ζουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής στα Σκόπια.
Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους πολιτικούς πρόσφυγες, διωκόμενους από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του ανταρτοπολέμου. Η ιστορία όμως άλλα λέει.
Κάτι παραλείπει να μας πει η υποτιθέμενη ελληνική μειονότητα. Ότι ίδια απαρνήθηκε την ελληνικότητα της …αγωνιζόμενη για τη δημιουργία Μακεδονικού κράτους, μέχρι πριν λίγους μήνες μάλιστα κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της συνθήκης των Πρεσπών.
Δεν είναι καιρός για να επανερχόμαστε στις μαύρες σελίδες του εμφυλίου , ενός πολέμου που η ιδεολογία τύφλωνε το κοινό αίμα την κοινή καταγωγή την κοινή γλώσσα. Αρκετά πια με τις ταμπέλες των κακών δεξιών και καλών αριστερών ή το αντίθετο.
Έκαναν την επιλογή τους προ πολλού, είναι πλέον κάτοικοι της βόρειας Μακεδονίας και «μακεδονικής» εθνικότητας. Ποια ελληνική μειονότητα λοιπόν; Αυτό δα μας έλλειπε…να πέσουμε στη λούμπα της φιλευσπλαχνίας…και μετά να μας προκύψει καμιά «μακεδονική» μειονότητα στη Ελλάδα από το πουθενά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας