Τρελοκομείο Νυμφαίας

Νομίζετε πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει αξία αν το τελωνείο Νυμφαίας είναι κλειστό ή ανοιχτό;

Από οικονομικής άποψης ελάχιστη.

Το θέμα είναι να είναι ανοιχτό όταν αρχίσει η πραγματική τουριστική σεζόν…και όχι η κατ επίφαση τουριστική σεζόν των ευχών ότι θα πλακώσουν μέσα Μαΐου οι ορδές των αυτοκινήτων για να ξεχυθούν στις παραλίες μας.

Άλλωστε στον  πειραματικό μήνα που έμεινε ανοιχτό για όλους… είδαμε ποιοι ήρθαν.

Γέμισε η Κομοτηνή από  πλανόδιους οργανοπαίκτες και μανάδες με παιδάκια στα χέρια να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη.

Το  άνοιγμα του τελωνείου της Νυμφαίας έχει όμως τεράστια σημασία από άποψη πρεστίζ.

Δεν νοείται η Κομοτηνή η πρωτεύουσα της ΑΜΘ να μην είναι σε θέση να πράξει τα αυτονόητα ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι προδιαγραφές για ένα σύγχρονο τελωνείο.

Βλέπουμε μάχες για τα προκατ για τις ηλεκτροδοτήσεις για τις ασφαλτοστρώσεις…μάχες για το κάθε τι.

Ποιοι μάχονται με ποιους όμως;

Ποιοι είναι οι εχθροί;

Μαχόμαστε εναντίον των εαυτών μας μήπως;

Μαχόμαστε με τους ανεμόμυλους σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτηδες;

Αυτόγελοιοποιούμαστε για μια δυο κατασκευές από αλουμίνιο και γυψοσανίδες ωσάν να κτίζαμε την μεγάλη πυραμίδα ΄…τον πύργο του Άιφελ ή τον κολοσσό της Ρόδου.

Και με προχειροδουλειές θα το ανοίξουμε και πάλι το τελωνείο…για να αποδεδειχθεί σε λίγο καιρό ότι θα είναι ανεπαρκείς…και τα προβλήματα θα είναι ξανά μανά μπροστά μας.

Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι τίποτα το σοβαρό δεν πρόκειται να γίνει…και το τελωνείο θα μας βγάζει συνεχώς προβλήματα.

Το γιατί ένας θεός το ξέρει…. Χωρίς όμως αυτός να είναι ο δικός μας θεός ή ο Αλλάχ.

Όλοι πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα η οποία δεν είναι άλλη από το ότι η Ροδόπη είναι εκτός οποιοδήποτε κυβερνητικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Μας έφαγε στην στροφή ο Έβρος γιατί και λιμάνι έχει που η αμερικανοί θα το χρησιμοποιούν ως εμπορικό και επιχειρησιακό τους κέντρο αλλά και γιατί οι πολιτικοί της περιοχής δεν φαγώνονται μεταξύ τους σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο αυτόν της Ροδόπης.

Στο δικό μας νομό κανείς δεν μιλάει σε κανέναν

Για την ακρίβεια ο εξ Κομοτηνής περιφερειάρχης Χ. Μέτιος …μιλάει μόνο με τον εαυτό του, φοβάται ακόμα και την σκιά του…και ακόμα δεν έχει καταλάβει πως θεωρητικά είναι ο απόλυτος άρχοντας της ΑΜΘ και το μόνο που μένει είναι να το κάνει και πράξη.

Αναλώνει τις δυνάμεις του στην «μάχη» για την προεδρεία  της  ΔΕΣΜΌΣ  χωρίς κάν να μπαίνει στη λογική πως για να κερδίσεις έναν πόλεμο πρέπει και κάτι να θυσιάσεις.

Στους βουλευτές του νομού τα πράγματα είναι καλύτερα… εκεί Στυλιανίδης και Ιλχαν συνεννοούνται με κλειστά μάτια…ενώ ο Χαρίτου ως αντιπολιτευόμενος κάνει ότι του πει το κόμμα του. Όλοι τους δεν «μιλιούνται» με τον Μέτιο.

Ας πάμε στην αντιπεριφέρεια  όπου είναι άγνωστες οι βουλές του Νίκου.

Είναι μεν έξυπνος και δραστήριος αλλά κάπου το χάνει ιδίως επικοινωνιακά. Δεν έχει καλές σχέσεις με κανέναν από τους παραπάνω.

Ας πάμε και στο Δήμαρχο Κομοτηνής.

Ναι τόλμησε να τα βάλει με την Ντόρα… αυτό τα λέει όλα. Αγνοία κινδύνου ; Μια που στην  Ροδόπη όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι του το κόβουν. Προσπαθεί λόγω θέσης να τα έχει με όλους καλά…αλλά με έναν  απ αυτούς …είναι φως φανάρι πως αυτό είναι αδύνατο.

Στο τέλος άφησα τη διακομματική επιτροπή της βουλής που άγνωστο τι κάνει… καιρό έχουμε να μάθουμε  νέα της. Τελικά θα μας αναπτύξουν ή όχι; Ποια τα τελικά τους σχέδια για το τελωνείο της Νυμφαίας …θα παραμείνει προκάτ ή θα πέσουν μπετά… για κάθε είδους υποδομή ή υπηρεσία, .όπως σε κάθε είσοδο χώρας που θέλει να σέβεται τον εαυτό της;

Για να ευθυμήσουμε και λίγο… δεν μένει παρά να αναφέρω πως από τις δηλώσεις και τα δελτία τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στην Νυμφαία πρέπει να στήθηκαν καμιά ντουζίνα τελωνεία… όποιος πήγαινε έκτιζε και το δικό του προκάτ. Άστε που το όλο σκηνικό θύμισε και λίγο από την 17ωρη διαπραγμάτευση του Τσίπρα με τους θεσμούς …με τα γνωστά αποτελέσματα.

Θριαμβέψαμε επικοινωνιακά μεν.. ηττηθήκαμε πρακτικά δε.

Α…είδα πως ξεκίνησε ήδη και η μάχη για τον επόμενο περιφερειάρχη.

Αδειάσθηκε ο Τοψίδης ή λανθάνω;

Τα επιμελητήρια τι θα πουν γιαυτό;

Σιγά μην πουν.

Ο καπνός πάντα κυβερνούσε τη Ροδόπη.

 

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας