Το ΤΕΦ συμμετείχε στην Παγκόσμια συμμετοχική ανάγνωση των Μεταμορφώσεων του Οβιδίου

Στην Παγκόσμια συμμετοχική ανάγνωση των Μεταμορφώσεων του Οβιδίου συμμετείχε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018. Το εγχείρημα αυτό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων του Λατινο-Eλληνικού Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ (Festival Européen Latin Grec) του Πανεπιστημίου της Λυών, έλαβε χώρα περίπου σε 20 χώρες και περιλάμβανε ταυτόχρονη ανάγνωση επιλεγμένων ιστοριών του έργου “Μεταμορφώσεις” σε όποια γλώσσα επιθυμούσαν οι συμμετέχοντες.

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συμμετείχε διαβάζοντας στα λατινικά και στα ελληνικά τις ιστορίες Νάρκισσος και Ηχώ, Πύραμος και Θίσβη, Αράχνη, Φιλήμων και Βαυκίς, Ορφέας και Ευρυδίκη, Πυγμαλίων, Αταλάντη και Ιππομένης, Ίφις και Αναξαρέτη.

Συντονιστής της δράσης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΤΕΦ, κ. Χάρης Μιχαλόπουλος, ενώ τις ιστορίες ανέγνωσαν οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές φοιτήτριες και Φοιτητές του Τμήματος Αϊβατζίδου Έλενα-Δέσποινα, Δουλγέρη Έλενα, Ζέρβα Αγαθή, Θεοχαρίδου Δανάη, Καλφοπούλου Δέσποινα, Λαφτσή Ιωάννα, Λεμονή Βίκυ, Μπαρογιάν Αννίτα, Παπαναστασίου Μαρία, Παρασκελίδης Κωνσταντίνος, Πορτοκαλίδου Όλγα.

Στόχος της δράσης ήταν να ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματος να έρθουν πιο κοντά στην κλασική λογοτεχνία και στο έργο του Οβιδίου, οι οποίοι, όπως φάνηκε, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους.

Σε μια εποχή όπου οι ανθρωπιστικές σπουδές δυστυχώς δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, η δράση αυτή έφερε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες παγκοσμίως πιο κοντά στα κλασικά πρότυπα και τους ενεργοποίησε να διαβάσουν περισσότερη λογοτεχνία και να έρθουν πιο κοντά σε διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμικές παραδόσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας