Το οικολογικό κτίριο, η καθαριότητα του δήμου, και το εκλογικό κέντρο της Κοινωνίας Πολιτών

Όλοι ξέρουμε το εγκαταλελειμμένο,ερειπωμένο και ετοιμόρροπο κτίριο επί της Νικ Ζωίζη , του οποίου οι συνεχείς πτώσεις σοβάδων προστατεύονται από δίχτυ  το οποίο βέβαια έχει καταστραφεί. Στην δε ταράτσα του κτιρίου τα αυτοφυή δένδρα έχουν ξεπεράσει το 1.5 μέτρο ύψος. Ουδείς ενδιαφέρεται για τυχόν ατυχήματα μια που καθημερινά από μπροστά του περνούν χιλιάδες πολίτες.

Το θέμα όμως που θέλω να θίξω δεν συνδέεται με το κτίριο αλλά με την νοοτροπία της αυτοδιοίκησης.

Διάβασα χτες στην καλή εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ άρθρο που αναφερόταν σε Εντατική καθαριότητα σε γειτονιές της πόλης και προερχόταν από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής.

Κοιτώντας της δημοσιευμένες φωτογραφίες διαπιστώνω ότι εργάτης καθάριζε με πλυστικό μηχάνημα του δήμου το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια πέριξ του κτιρίου…. όπου βρίσκονται και 6-7 κάδοι απορριμάτων…. πίσω των οποίων είχαν φυτρώσει και δέντρα 2 μέτρων αλλά κόπηκαν πριν μια βδομάδα.

Η αλήθεια είναι πως η κοπή των δένδρων με είχε παραξενέψει γιατί ο χώρος του πεζοδρομίου ήταν θεοβρώμικος επι διετίας…αλλά υπέθεσα πως  η υπηρεσία καθαριότητας άρχισε επιτέλους να δουλεύει.

Δυστυχώς είχα πέσει έξω στην υπόθεση μου…αφού μετά 2 μέρες διαπίστωσα ότι η κοπή των δένδρων προφανώς είχε γίνει γιατί στα 10 μέτρα είχε ανοίξει το εκλογικό κέντρο της Κοινωνίας Πολιτών.

Χτες είχαμε και το πλύσιμο του δρόμου και των πεζοδρομίων στο ίδιο σημείο.

Τι να υποθέσω; Ότι όλα αυτά δεν συνδέονται με το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού; Όλως τυχαίως έγινε η επιλογή της περιοχής για να αρχίσουν την δουλειά τους οι 7 νέοι συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής.

Θα μπορούσα ίσως να πεισθώ ή να δεχθώ έναν πειστικό αντίλογο…αν παράλληλα με τον καθαρισμό του χώρου…γινόταν έστω και η παραμικρή κίνηση ώστε να προστατεύονται οι  διερχόμενοι από την πτώση σοβάδων.

Και φυσικά δεν έχει την παραμικρή ευθύνη ο διοικητικός προϊστάμενος καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής…εμ τον άφησαν χωρίς υπαλλήλους ….εμ (υποθέτω) του λένε τι να πρωτοκαθαρίσει.

Και προφανέστατα αν ήμουν προϊστάμενος καθαριότητας του δήμου…δεν θα έδινα στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλη μια επικοινωνιακή πατάτα  των ειδικών της προεκλογικής εκστρατείας της Κοινωνίας Πολιτών που μέσα στην αγωνία  τους να προβάλουν πως κάτι γίνεται επιτέλους στην πόλη…έδειξαν πως το εκλογικό τους κέντρο όντως το φροντίζουν σαν τα μάτια τους. Την υπόλοιπη πόλη …όχι όμως.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας