Το μάτι της Πατρίδας επιστρέφει

Μετά από μερικά έτη χειμερίας νάρκης ήρθε η ώρα να ξυπνήσω.

Εκλογική χρονιά γαρ και όπως λέει η ρήση… δεν γίνεται να λείπει ο Μαρτης από την Σαρακοστή!

Άλλωστε τι εκλογές μπορούν να γίνουν αν λείπει μια στήλη παραπολιτικών με μπόλικο χιούμορ .

Εμάς θα γελάει λίγο το χειλάκι μας …και τα κόμματα και οι πολιτικοί θα τσιρτσιρίζονται για το πόσους ψήφους θα λάβει ο καθένας.

 

Εθνικές , περιφερειακές και δημοτικές εκλογές με χίλια δυο ψηφοδέλτια και υποψηφίους και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Α! και για να είμαστε τίμιοι μεταξύ μας , μην νομίζετε πως δήθεν θα είμαι αμερόληπτος και λοιπές χαζομάρες , όπως υποστηρίζουν αρκετοί σχολιογράφοι . Μιλημένα ξηγημένα…θα είναι πάντα απέναντι μου , οι ανιστόρητοι, οι μη έχοντες γνώση του τόπου και χρόνου που βρίσκονται  και οι κολλημένοι σε θεωρίες συνωμοσίας , προφητείες κτλπ.

 

Τέλος εισαγωγής!

 

Η Ν.Δ.  που διεκδικεί άλλη μια τετραετία –και μάλλον θα την έχει- μας κυβέρνησε τόσα χρόνια ξεκινώντας ανάποδα. Ο Κυριάκος ως άλλος Θεός είπε: ἐγένετο επιτελικό κράτος και νόμισε πως θα λυθούν όλα τα προβλήματα της διακυβέρνησης της χώρας. Έλα μου ντε όμως που δεν είχαμε και δεν  έχουμε ούτε κράτος ούτε επιτελείς.

Στην επόμενη θητεία του ας ξεκινήσει τις εντολές της ΓΕΝΕΣΙΣ από την αρχή μπας και ως χώρα δούμε κάποτε  Θεού πρόσωπο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη και αυτός τα ίδια πράγματα προσδοκεί … με την διαφορά πως δεν πολύπιστεύει στις Θρησκείες . Αντι να δούμε Θεού πρόσωπο , θα προτιμά να δούμε το πρόσωπο του Μαρξ. Δε λέω, Θεός και αυτός στους αλυσοδεμένους από τον καπιταλισμό( ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) αλλά στο παρελθόν θαύματα στις μαρξιστικές χώρες δεν είδαμε…παρά μόνο οικονομική καταστροφή.

Όμως υπάρχει λύση και απορώ πως ο Αλέξης δεν την σκέφτηκε.

 

Στην Νεολαία δεν ποντάρει να πάρει ψήφους;  Ας βάλει το νιονιό του να δουλέψει ποιοι είναι σήμερα οι Θεοί στα παιδιά; Πόσα αγόρια δεν έχουν σαν Θεό τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ;

Πόσα κορίτσια δεν έχουν σαν θεό τον τάδε τραγουδιστή ή τον δείνα ηθοποιό;

Πολυθεΐα μεν…αλλά οι ψήφοι θα πέφτουν στην κάλπη. Σε αντιστάθμισμα βέβαια έχει μαζί του μεγάλο μέρος ενός μιας άλλης περασμένης  μονοθεϊστικής Θρησκείας. Της « Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς» που έχοντας μείνει χωρίς καθοδηγητή ακολούθησαν διάφορους άλλους ποιμενάρχες.

 

Και μια γρήγορη ματιά στα τοπικά ψηφοδέλτια των δυο κομμάτων που διεκδικούν την κυβέρνηση.

Η ΝΔ προς στιγμή τα είχε κάνει ρόιδο για το λόγο που σας έγραψα στην αρχή.

Είπε ἐγένετο επιτελικό κόμμα στην Ροδόπη χωρίς να υπάρχει κόμμα …ούτε επιτελείς. Μόνο ένας στρατηγός.

Και όταν κατάλαβαν τι είχε γίνει ανέκρουσαν πρύμναν. Γενική ανασύνταξη δυνάμεων λοιπόν με θεαματικές μεταβολές.  Μοναδικό σοβαρό ενδιαφέρον επί της κάλπης το πώς θα εξελιχθεί η «μάχη» Στυλιανίδη –Κάτραντζη και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον πόσους ψήφους θα πάρουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι στην μάχη για την εδραίωση τους στην κομματική επετηρίδα.

 

Το έλα να δεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Τάκης Χαρίτου να θέλει να διατηρήσει την έδρα του και τον οδοντίατρο Φερχάτ Οζγκιούρ να έρχεται δυναμικά να του πάρει τη θέση. Στις προηγούμενες εκλογές, νικητής της «μάχης» ο Τάκης…σ αυτές ποιος;  Δυο τα μεγάλα μείον στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης….πρώτον, το κόμμα δεν είναι ενωμένο τοπικά (αντίθετα από αυτό της ΝΔ) και δεύτερον δεν μπορεί να παιχτεί το χαρτί χριστιανικής –μουσουλμανικής ψήφου. (στα φανερά τουλάχιστον)

Καθοριστικός παράγοντας ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά.

 

Στον επόμενο σχολιασμό μου θα ασχοληθώ και με τα υπόλοιπα κόμματα….με πιο πολύ χιούμορ ελπίζω…μια που απ ότι διαπιστώνω  η μακρόχρονη απουσία μου ,μ έκανε να το χάσω.

 

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας