Το ζήτημα του λαθροματαναστευτικού προτεραιότητα για την Β. Ελευθεριάδου

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη συναντήθηκε σήμερα η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ν. Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση ήταν αυτό της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας. Με 24 άτομα που έχουν μετατεθεί στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης, καθώς και στην πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και τους 54 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ και τη Σχολή Αστυφυλάκων, η Διεύθυνση της Ροδόπης βρίσκεται μπροστά σε ουσιαστικές ελλείψεις ανδρών, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

Συγχρόνως, οι υλικοτεχνικές υποδομές και τα προβλήματα στις κινητές αστυνομικές μονάδες δημιουργούν επιπλέον κωλύματα, ως προς την κάλυψη και των βασικών αναγκών εποπτείας και επέμβασης στο Νομό.

Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται, επίσης, από τη ροή του λαθρομεταναστευτικού κύματος, η αντιμετώπιση του οποίου επιφέρει κατανάλωση πολλών σημαντικών δυνάμεων των υπηρεσιών της περιοχής. Τέλος, επιβεβλημένη θεωρείται η ανάγκη στελέχωσης και αναβάθμισης του τελωνείου της Νυμφαίας, όπου τη στιγμή αυτή εργάζονται εκεί λιγότερα από τα μισά άτομα σε σχέση με το 2012.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας