Το Γενικό Λύκειο Ιάσμου για την κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, Πρόσκληση 2020, Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης KA229, το έργο με τίτλο «Η Τεχνολογία ως Λύση για την Κλιματική Αλλαγή» το οποίο ανέλαβε το Γενικό Λύκειο Ιάσμου ως συντονιστικό σχολείο έγινε δεκτό. Το πρόγραμμα, υπεύθυνη για την υλοποίηση του οποίου ορίστηκε η διευθύντρια του σχολείου κ. Σερέτη Βάγια, θα διαρκέσει 24 μήνες και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών από σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας.

Ο σκοπός του έργου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας για το περιβάλλον. Οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις για την κλιματική αλλαγή, θα αναγνωρίσουν μέτρα που μπορούν να λάβουν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο για τον περιορισμό του φαινομένου και θα γνωρίσουν τεχνολογίες που μπορούν να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών θα μας απασχολήσουν θέματα όπως το αποτύπωμα του άνθρακα, η κλιματική αλλαγή, η κλιματική δικαιοσύνη,  η σχέση του κλίματος με την υγεία και η σχέση της τεχνολογίας με το κλίμα.

Ο στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για το σοβαρό θέμα της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης, η ευαισθητοποίηση για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μέσω του προγράμματος ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε συνεργασίες που θα επιφέρουν ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών,  συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες, αποτελεσματική  χρήση των ψηφιακών μέσων, βελτίωση δεξιοτήτων χρήσιμων για την εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή στον 21ο αιώνα.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και Εθνική Μονάδα για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας