Τι μπορεί να πει ένας πολιτικός στους νέους

Τι μπορεί να πει κάποιος υποψήφιος βουλευτής απευθυνόμενος στους νέους;
Ποια επιχειρήματα μπορεί να παραθέσει για να τον εμπιστευτούν;
Η αλήθεια είναι πως μπορεί να πει πολλά…γιατί οι νέοι μας έχουν δίψα για ζωή, έχουν όρεξη , έχουν όνειρα , έχουν έμφυτη την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Αλλά οι νέοι είναι και δύσπιστοι, ανήκουν στη γενιά της ανοικτής πληροφορίας του διαδικτύου, ερευνούν τα πάντα, και αν πας να τους κοροϊδέψεις ουαί και αλίμονο.

Τι θεωρούν ως πρώτο αυτονόητο; Την αξιοκρατία
Και τι θα δουν; Πως οι ισχυροί επιθυμούν να κόψουν κάθε κεφάλι που πάει να διεκδικήσει τα κεκτημένα τους.
Θα δουν , πως οι κλίκες τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους.
Τι θεωρούν ως δεύτερο αυτονόητο;
Την ελευθερία έκφρασης
Και τι θα δουν; Να τους αποκαλούν υβριστές όταν τολμούν να λένε την αλήθεια
Τι θεωρούν ως τρίτο αυτονόητο;
Τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία
Και τι θα δουν; Τους ισχυρούς να έχουν και 4 και 5 δουλειές και αυτοί να αναγκάζονται να δουλέψουν ως γκαρσόνια και ντελιβεράδες.

Οι νέοι μας, το μέλλον του τόπου μας , η γενιά που θα αναλάβει τα ηνία σε μερικά χρόνια, η πληγωμένη γενιά , η γενιά που πλήρωσε την οικονομική κρίση χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Αλήθεια τι να τους πει κανείς; Πως αυτοί που λεηλάτησαν την οικονομία της χώρα δεκάδες εκατοντάδες ΜΚΟ , είναι αυτοί που θα τους οδηγήσουν στο αύριο;
Πως αυτοί που αναρριχήθηκαν στα σκαλοπάτια της εξουσίας , πατώντας επί πτωμάτων είναι η λύση;
Πως ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχεις ένα σίγουρο μέλλον είναι να κάνεις μια κουμπαριά , με φημισμένο ή πάμπλουτο πρόσωπο;
Πως ο καλύτερος τρόπος για να βγάζεις χρήματα είναι να μην δουλεύεις ποτέ , αλλά σε πληρώνει το κράτος για να μηχανορραφείς εις βάρος του ίδιου σου του κράτους και υπέρ των ξένων συμφερόντων.
Πως το μέλλον τους πρέπει να είναι στον τόπο τους, αλλά αυτός που τους το λέει να είναι ο πρώτος που έχει φύγει απ αυτόν;
Αλήθεια τι να πεις στα παιδιά;
Τίποτα άλλο παρά μόνο την αλήθεια.
Να «ξεγυμνωθείς» μπροστά τους, να τους κοιτάξεις στα μάτια και να τους πεις …αυτός ή αυτή είμαι χωρίς περιτύλιγμα. Κρίνετε με και αποφασίστε. Και θα αποφασίσουν .

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας