Τι κέρδισε η Κομοτηνή και τι έχασε από την επίσκεψη Ερντογάν

Όσο και αν φαίνεται παράξενος ο τίτλος , η Κομοτηνή κέρδισε και κάτι από την επίσκεψη Ερντογάν…και ίσως αυτό το κάτι να είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την περιοχή.
Το κέρδος λοιπόν, ή σχεδόν καθολική αποδοκιμασία και από τους Χριστιανούς και από τους μουσουλμάνους της διχόνοιας που επιχειρείται τεχνηέντως να κυριεύσει τους κατοίκους της Θράκης , με τραγικές συνέπειες για την περιοχή. Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες αποτελεί το γεγονός της παρουσίας μόνο μερικών εκατοντάδων μουσουλμάνων στην υποδοχή του κ Ερντογάν , παρά την γενική κινητοποίηση του Προξενείου της Κομοτηνής.
Ερώτημα…πως γίνεται στις εκλογικές περιόδους να δίνεται Προξενική γραμμή για το ποιο κόμμα και ποιος υποψήφιος θα ψηφισθεί και να ακολουθείται κατά γράμμα από 20-30 χιλιάδες άτομα…ενώ σε ένα σημαντικότατο γεγονός όπως η άφιξη Ερντογάν να μην μαζεύονται ούτε 500;
Η εξήγηση απλή…στις εκλογές τι έχουν να ριψοκινδυνέψουν; Απολύτως τίποτα…ίσα ίσα που το κάνουν με ευχαρίστηση αφού φαινομενικά ο σκοπός τους είναι να εκλέξουν ομόθρησκους τους.
Η περίπτωση Ερντογάν είναι όμως εντελώς διαφορετική…κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει να θέσουν σε κίνδυνο την αρμονική συμβίωση με τους χριστιανούς…εδώ έχουν τις οικογένειες τους , την εργασία τους , την περιουσία τους και θα κάνουν το κάθε τι για να τα διαφυλάξουν…αντί να τρέχουν αν χειροκροτήσουν κάποιον που την είδε αφέντης της ανατολικής μεσογείου.

Στα αρνητικά τώρα της επίσκεψης
1)Πλήγμα για την οικονομία της πόλης της Κομοτηνής η αναχώρηση του 1/3 περίπου των φοιτητών … που εξ αιτίας της έντονης φημολογίας περί Ερντογαν και πιθανών αναταραχών, επέσπευσαν το ταξίδι για τον τόπο τους λόγω Χριστουγέννων.
2) Πλήγμα (για ακόμα μια φορά) η εικόνα της πόλης της Κομοτηνής και των κατοίκων της…όπως αυτή παρουσιάσθηκε στα κεντρικά ΜΜΕ.
3) Πλήγμα για την δικαιοσύνη της χώρας μας…μια που παρουσία δυο υπουργών της Ελληνικής κυβέρνησης…τον Τούρκο Πρόεδρο τον υποδέχθηκαν στην Κομοτηνή τρείς μουσουλμάνοι ιερωμένοι, κατηγορούμενοι και πρωτόδικα καταδικασθέντες για αντιποίηση αρχής.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας