Της Μ.Κ.Ο το Humanet στην Ροδόπη

Μια μη  κυβερνητική οργάνωση προβλέπεται να απασχολήσει τους Ροδοπίτες πολίτες στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ονομάζεται “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρώπινης Ανάπτυξης – Humanet” και έχει έδρα την πόλη των Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο  έλαβε την πρώτη δεκαετία του 2000 ποσό της τάξεως των 2,4 εκατ ευρω προκειμένου να υλοποιήσει 15 περίπου προγράμματα…όπως π.χ. την κατασκευή 100 ψαράδικων στη Σρι Λάνκα!!! τα οποία θα ελάμβαναν αρχαιοελληνικά ονόματα.

Σκοπός της συγκεκριμένης ΜΚΟ όπως τον βρήκαμε στο διαδίκτυο είναι «η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης του ανθρώπου και η ανάπτυξη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις εθνότητας, φυλής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, φύλλου, γνώμης και κάθε είδους ιδιαιτερότητα. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η ευαισθητοποίηση σε ανθρωπιστικά και αναπτυξιακά θέματα των κυβερνητικών, μη κυβερνητικών, φιλανθρωπικών και διεθνών οργανώσεων και οργανισμών, των κοινωνικών ομάδων, θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και πολιτικών αρχών καθώς και κάθε είδους φορέων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς και η συνεργασία μαζί τους σε προγράμματα που αφορούν την προσωπική ελευθερία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης. Προσφορά αλληλεγγύης και συμπαράστασης μέσω της μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών και ανθρωπιστικών προγραμμάτων σε αναπτυσσόμενα ή πληττόμενα κράτη και κοινωνίες».

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Αντωνης Σαμαράς …και δυο μήνες μετά δίνει εντολή να σταματήσουν όλες οι επιχορηγήσεις στις Μ.Κ.Ο.

Τι άλλο όμως έκανε ο τότε Πρωθυπουργός στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και γιατί;

Φυσικά η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο δεν είναι η μόνη περίπτωση που θα συζητηθεί….απλά είναι η αρχή του νήματος .(αχ πολύ μ αρέσει αυτή η τελευταία φράση)

Δ.Κ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας