Την «αγορά του καταναλωτή» εγκαινίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Τα επίσημα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή», εντός του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στη περιοχή του Ρέντη, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώνει λιγότερα χρήματα. «Χάρηκα ιδιαίτερα που έσφιξα τα χέρια νέων επιχειρηματιών στα μαγαζιά που γύρισα. Είδα στα μάτια τους αισιοδοξία, με γνώση του προβλήματος που υπάρχει, με γνώση της κρίσης, αλλά αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Και πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπογραμμίζω από εδώ ότι οι μεγάλοι αγώνες δεν κερδίζονται μόνο στους στόχους, οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται στην καθημερινότητα και σήμερα η αγορά του Ρέντη αυτό το παράδειγμα δίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 0 - Αντίγραφο
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η κοινωνική συνοχή , η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να έχουν τα αδύναμα στρώματα πρόσβαση σε φθηνά προϊόντα. «Οφείλω να πω ότι το μεγαλύτερο γεγονός είναι ότι πράγματι πέρασε η αγορά σε κερδοφορία! Μετά από τόσα χρόνια και καλώ και τις άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να δουν αυτό το θαύμα που πέτυχαν εδώ και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να το κάνουν παράδειγμα για μίμηση», είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι το να βοηθάς τον αδύναμο πολίτη, όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του δημοσίου, την εξάλειψη των ελλειμμάτων και την διανομή του πλεονάσματος, σημαίνει ουσιαστική κοινωνική πολιτική. «Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει, δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ακρίβεια, επισήμανε το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές. Τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της αύξησης των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ο Πρωθυπουργός έκλεισε λέγοντας:«Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε αυτό το βηματισμό, να αλλάξει βήμα-βήμα. Κι αυτή η αλλαγή- και με αυτό καταλήγω- είναι η αλλαγή, το ξαναλέω, στην καθημερινότητα. Αυτές οι μικρές μάχες που όταν μαζευτούν μαζί, θα τις δείτε να είναι μεγάλες μάχες, που κερδίζονται στην καθημερινότητα. Και που θα φέρουν την Ανάπτυξη, τη βιώσιμη Ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ευκαιρίες για όλους, όχι σε ψέματα, όχι δανεικά. Με λίγα λόγια, πολλή δουλειά, με συνεχή μέριμνα για τον πολίτη. Η Ελλάδα αλλάζει βήμα-βήμα, μέρα-μέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας