Τα ΝΑΙ ,ΜΕΝ, ΑΛΛΑ , του δήμου Κομοτηνής

Εντείνονται οι προεκλογικές περιοδείες των συνδυασμών που διεκδικούν τον δήμο Κομοτηνής ….και αναλύονται τα προγράμματα για τους διεκδικούντες τον δήμο…ενώ η Κοινωνία Πολιτών πρέπει να κάνει παράλληλα και τον απολογισμό του έργου της.
Τι μάθαμε μέχρι τώρα;
Ότι σχεδόν σε κανένα χωριό του δήμου μας οι κάτοικοί του δεν γνωρίζουν πως ο δήμος Κομοτηνής έχει αντιδήμαρχο οικισμών…που είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα κάθε χωριού. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι αλλά για να μην τον ξέρουν ότι υπάρχει σημαίνει πως μάλλον δεν τους επισκέφθηκε ποτέ.
Επίσης έχουμε και κάποιες παραδοχές από τον δήμαρχο της πόλης μας.
Ότι ο δήμος μας είναι φτωχός! Φτωχός μεν προσθέτω εγώ, αλλά γαλαντόμος σε έξοδα εκδηλώσεων και από ότι είδα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν φτάνουν τα χρήματα του προυπολογισμού του 2023 αλλά δεσμεύονται και κονδύλια του 2024.
Ότι ο δήμος δεν παίρνει δάνεια για να μην χρεώνει τους πολίτες! Ερώτηση…μπορεί να πάρει δάνειο ή όχι; Ποια τράπεζα θα δώσει δάνειο σε ένα δήμο που είναι εγγυητής των δανείων της ΔΕΥΑΚ που δεν πληρώνονται;
Οτι τα χρέη της ΔΕΥΑΚ στην ΔΕΗ οφείλονται στον covid , στο ότι δεν μετακυλήθηκε το κόστος στους πολίτες μέσω των λογαριασμών και πως η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεση της και κάλυψε τα όλα έξοδα της πανδημίας όπως είχε υποσχεθεί παρά μόνο ένα μέρος τους. Και εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα. Σε ποια χρονική περίοδο δημιουργήθηκε η υπέρογκη οφειλή στη ΔΕΗ ; Πριν covid ή μετά; Πριν αυξηθούν στο θεό οι τιμές του ρεύματος ή μετά; Φυσικά η ΔΕΥΑΚ πεισματικά αποφεύγει να δώσει στην δημοσιότητα οποιοδήποτε στοιχείο. Άλλο ερώτημα…για να αποδείξει η ΔΕΥΑΚ προς την κυβέρνηση ότι την περίοδο του covid είχε μεγάλα έξοδα τα οποία πρέπει να τύχουν έκτακτης επιχορήγησης, πρέπει σύμφωνα με το νόμο να προσκομίσει και τα οικονομικά της στοιχεία, τα οποία όμως έχουν να ελεγχθούν από το αρμόδιο σώμα των ορκωτών λογιστών από το 2019. Άρα μάλλον ανακαλύψαμε και γιατί δεν ήρθαν τα χρήματα .
Και τώρα κάτι σοβαρό που είναι το θέμα της ασφάλειας...και όχι τα οικονομικά που υπάρχουν χίλιοι μύριοι τρόποι να παρουσιασθούν και στο τέλος όλοι να μοιάζουν με κερδισμένοι.
Λοιπόν η εργολαβία για την επισκευή 19 σχολικών του δήμου μας ξεκίνησε αρχές καλοκαιριού και τελειώνει πότε; Προβλέφθηκε να τελειώσει πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου ή όχι; Όχι αφού οι εργασίες συνεχίζονται.
Όπως διαβάζουμε στην Φωνή της Ροδόπης
που έχει και το ηχητικό απόσπασμα ο δήμαρχος δείτε τι έγινε στον οικισμό του Κοσμίου
—————————————————————————————————————————————————–
Ένας άλλος κάτοικος τον ρώτησε για ποιο λόγο γίνονται οι εργασίες στην αυλή του σχολείου αυτή την εποχή και γιατί αυτές δεν ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι πριν ανοίξουν τα σχολεία.
«Ο μεγάλος μου γιος είναι 9,5 χρονών. Αν πάει αύριο και κρεμαστεί και πέσει κάτω γιατί είναι μικρό παιδί, τι θα γίνει; Γιατί το σχολείο δεν έγινε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο;», ρώτησε.
«Η εργολαβία είναι 5,5 εκ. ευρώ και αφορά 19 σχολεία. Ο εργολάβος ξεκίνησε το έργο αρχές καλοκαιριού και προχωράει μέρα με τη μέρα. Ο εργολάβος έχει την υποχρέωση να παίρνει μέτρα ασφαλείας. Αν τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι σωστά, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Αν όμως είναι σωστά, γιατί να μην γίνει το έργο; Αφού ξεκίνησε ένα έργο, να το αφήσουμε να τελειώσει, χωρίς να έχουμε διαφωνίες και εντάσεις»,απάντησε ο Δήμαρχος.
——————————————————————————————————————————————————
Μέτρα ασφαλείας; Ας γελάσουμε…μα μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτά; ποιος επιβλέπει αν τηρούνται ή όχι; Πως μπορεί κάποιος γονέας να κοιμάται ήσυχος όταν συνεχώς στις ειδήσεις βλέπει ατυχήματα που προκλήθηκαν επειδή τα μέτρα ασφαλείας δεν απέδωσαν; Μέτρα ασφαλείας υπήρχαν και όταν έσκασε ο λέβητας στο 9 Δημοτικό Σχολείο Σερρών και σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής …μέτρα ασφαλείας υπήρχαν και στο τραγικό ατύχημα της γέφυρας στην Πατρα μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Μια κόκκινη προειδοποιητική κορδέλα ή όποιο άλλο εμπόδιο σε τί αποτρέπει έναν μαθητή σχολείου να βρεθεί σε κάποιον επικίνδυνο χώρο;
Αυτό προς το παρόν.