Τα νέα δεδομένα στο δήμο Κομοτηνής λόγω των περιφερειακών εκλογών

Σας τα είχα ξαναγράψει αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές  και την αναπάντεχη αυτοδυναμία της ΝΔ …για το πως θα επηρεασθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές…αλλά ας σας τα υπενθυμίσω πάλι με αφορμή την δεδομένη πλέον κάθοδο του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές.

Σας είχα τονίσει τότε πως όλος ο σχεδιασμός για τις εκλογές σε περιφέρεια και δήμους θα πάει στράφι…και κερδισμένος θα είναι όποιος προλάβει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.

Τότε αρκετοί μου είχαν αντιτείνει ότι τα πράγματα είναι τελειωμένα  …και τίποτα δεν αλλάζει.

Αμ δε…αφού οι εξελίξεις μετέτρεψαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε σταυρόλεξο για δυνατούς γρίφους.

Ας πάρουμε τα δεδομένα.

Ο σχεδιασμός στην περιφέρεια ήταν να κατέλθει ένας μικτός συνδυασμός ΝΔ -ΠΑΣΟΚ…που θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο αφού θα το ξανασκεφτόταν αν θα κατέβει ως αντίπαλος ο Τοψίδης…ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δα και καμιά δύναμη στην ΑΜΘ.

Τον ίδιο σχεδιασμό είχε και η νυν διοίκηση του δήμου Κομοτηνής…να στηριχθεί δηλαδή σε δεξιά στελέχη…γιαυτό και τα προωθούσε.

Και σκάει μύτη ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια…. ο οποίος τώρα  θεωρεί αντάρτες τους υποψηφίους πασοκογενείς σε Μέτιο και Τοψίδη…και αποκλειστικός του σκοπός είναι να παίξει τον καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Μετιος ή Τοψίδης…αφού αυτοι οι δυο λογικά θα πάνε στον β γύρο. Ενώ παράλληλα ακυρώνει το ενδεχόμενο κάποιος να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 43% και να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές προς απώτερος στόχος είναι να μην εκλεγεί ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού. Βέβαια στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ…αλλά αυτός ο στόχος ειδικά στην Θράκη είναι δύσκολο να αλλάξει.

Τι γίνεται στο δήμο Κομοτηνής τώρα

Στο προηγούμενο άρθρο μου αναρωτιόμουν προς τι ο πανικός στην Κοινωνία Πολιτών. Και ο πανικός οφειλόταν στις εξελίξεις στην περιφέρεια. Όλα είναι δούνε και λαβείν… Τι θα δώσει ο δήμος στην περιφέρεια; Μεγάλα ονόματα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τι θα πάρει; Τίποτα! Ούτε καν ψήφους αφού είναι γνωστές οι συμφωνίες του δήμου με άλλη περιφερειακή παράταξη.

Τι επίσης χάνει; όλο τον μύθο πως τίποτα δεν άλλαξε και όλα θα κυλήσουν όπως πριν τις εθνικές εκλογές.Κι όμως…όπως πολύ καλά έχει καταλάβει έχουν αλλάξει τα πάντα.

Παραδείγματος χάρη σήμερα που η περιφέρεια ΑΜΘ παρουσίαζε το πρόγραμμα της υγείας που υλοποιεί και θα υλοποιήσει μέσω ΕΣΠΑ είχαν προσκληθεί όλοι οι αυτοδιοικητικοί…αλλά ποιος έλειπε;  Μα φυσικά ο δήμαρχος Κομοτηνής . Ο μοναδικός από τον δήμο Κομοτηνής που έκανε την εμφάνιση του για 2 λεπτά στην αίθουσα …και αποχώρησε προτιμώντας να καθίσει έξω μακρυά στον προθάλαμο ήταν ο  αντιδήμαρχος Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμωνας Λεχούδης.  Δηλαδή όχι μόνο δεν πήγε ο δήμαρχος να παρακολουθήσει-τιμήσει τον περιφερειάρχη…όχι μόνο δεν πήγε καν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος…αλλά κανείς από το δήμο δεν παρακολούθησε το πρόγραμμα της περιφέρειας για την υγεία.  Θα το διαβάσουν μάλλον από το δελτίο τύπου της περιφέρειας..

Α ναι …χτες ο συνδυασμός  Κοινωνία Πολίτων του δημάρχου ανέβασε ένα βιντεακι  με το πρόγραμμα της κοινωνικής πολιτικής του…προφανώς ανακάλυψε κανένα λεφτόδενδρο …αφού για το ΕΣΠΑ της περιφέρειας δεν έδειξε και μεγάλο ενδιαφέρον

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας