Τα κουνούπια, ο δάκος, ο καπνός, οι αγωνίες των πολιτών ο κ. Γιαννακίδης στο CERN!!! και η… άγνοια του.

Τις αναφορές μας για την ανεπάρκεια, για τους επικίνδυνα αργούς ρυθμούς και την ανικανότητα της διοίκησης Γιαννακίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών την επιβεβαιώνουν οι ίδιοι με μεγαλύτερη συχνότητα απ ότι εκτιμούσαμε. Τελευταία νωπά δείγματα:
Η αργοπορία και τα λάθη τους φέρνουν νέες διορθώσεις των όρων της σύμβασης για την καταπολέμηση των κουνουπιών 2013-2014, που επιβάλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο για να θεωρηθεί σύννομη και μετά να υπογραφεί. Αυτό σημαίνει νέες καθυστερήσεις, νέα παράταση της βασανιστικής και επικίνδυνης κατάστασης που βιώνουμε οι πολίτες. Ας ελπίσουμε ότι θα υπογραφεί πριν το τέλος Ιουλίου!!!Στο μεταξύ ο κ. Γιαννακίδης, όσο απίστευτο και εάν φαίνεται, δηλώνει….. άγνοια (!!!!) για τους όρους που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. (http://www.kavalapress.gr/sinechizete-to-chaos-me-tous-psekasmous-ton-kounoupion-eprepe-na-desmefthoun-chrimata-gia-tin-epomeni-chronia-alla-kati-tetio-den-egine/.)
Παρά το δημόσιο, δια του τύπου, γραπτά αλλά και προφορικά, αίτημα και πρόσκληση μας, αρνήθηκαν (!!!), να τεθεί θέμα και να παρθεί απόφαση την Πέμπτη 27 Ιουνίου για την έναρξη της δακοκτονίας, προκειμένου να προστατευτούν οι παραγωγοί και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελαιοπαραγωγής, παντού και ιδιαίτερα στη Θάσο. Όχι μόνον δεν ήξεραν αλλά και δεν ήθελαν να ακούσουν για τις αγωνίες των πολιτών!
Για το ζήτημα καπνού, στη πιο καπνοπαραγωγική περιφέρεια της Χώρας, επί του σχεδίου της πολύ αρνητικής οδηγίας που συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, που προκαλεί ζημίες στο σύνολο των καπνοπαραγωγών στάλθηκε έγγραφο παρέμβαση την τελευταία στιγμή –μετά από πιέσεις μας- αλλά έφθασε «κατόπιν εορτής» και δεν ελήφθη υπόψη από το Συμβούλιο.
Και να ήταν μόνον μόνο αυτά…..
Ενώ η καθημερινότητα των συμπολιτών μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη παντού, αγωνιούν για την επιβίωσή τους, τη στιγμή που τα κουνούπια έγιναν εφιάλτης, ο δάκος καταστρέφει την ελαιοπαραγωγή, η καπνοπαραγωγή κινδυνεύει και τόσα άλλα μας βασανίζουν, αντί να λύσουν έστω αυτά τα μικρά προβλήματα, η διοίκηση Γιαννακίδη επισκέπτεται την ίδια στιγμή το CERN, για να μάθει για το «σωματίδιο του Θεού», ενώ δηλώνει …άγνοια για καυτά τοπικά θέματα!!!
Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Παυλίδης και όλα τα μέλη της παράταξης μας, ανησυχούμε για όλα αυτά, ασκούμε τις μέγιστες των πιέσεων που μπορούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση για την επίλυση των προβλημάτων.
Η διαχείριση των προβλημάτων χρειάζεται σκληρή δουλειά, ταχύτητα και αποτελεσματική διοίκηση, που στην περιφέρεια μας δυστυχώς δεν υπάρχουν!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας