Τα ευτράπελα των εκλογών στη Ροδόπη

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές στη Ροδόπη όχι μόνο δεν είναι συνηθισμένες αλλά αν γραφτούν σε βιβλίο θα κάνουν ρεκόρ πωλήσεων ως το καλύτερο ευθυμογράφημα του 2023!  Μετρημένες πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μέρες που μένουν ως την κάλπη …και οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων έχουν ρίξει στη μάχη τα μυστικά υπερόπλα τους ξετυλίγοντας παράλληλα τα «υπέρλαμπρα» στρατηγικά τους σχέδια με τα οποία θα κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους.

 

Αν δε, αθροίσουμε το σύνολο των ψήφων που υποστηρίζουν οι οπαδοί τους, πως θα λάβει ο καθένας τους τότε θα διαπιστώσουμε πως η εκλογική δύναμη της Ροδόπης ξεπερνά ακόμα και το σύνολο των ψήφων της περιφέρειας ΑΜΘ!  Ο μεγάλος χαμός γίνεται στο ΚΙΝΑΛ όπου σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι του συναγωνίζονται για την πρωτιά, με μέσο όρο ψήφων, 7-8 χιλιάδες ο καθένας.  Πιο ήπια τα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ όπου οι 2 κύριοι υποψήφιοι του φλερτάρουν τις 10.000 ψήφους ο καθένας.  Στη ΝΔ πάλι τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αναφέρουν αριθμό ψήφων… απλά ένας θα βγει πρώτος, ένας δεύτερος …δυο θέλουν να έχουν καλή παρουσία…και ένας θέλει να γίνει Κώστας Σημίτης στη θέση του Κώστα Σημίτη ή στην έσχατη περίπτωση Λαλιώτης στη θέση του Λαλιώτη.

 

Μα με πόσο πια τρέχει ο πληθωρισμός στις ψήφους στη Ροδόπη; Κάποτε με ένα ψηφοδέλτιο έπαιρνες μία ψήφο….τώρα με μία ψήφο παίρνεις 50 ψηφοδέλτια.   Μπορεί η συμμετοχή στη Τουρκία έφτασε το τεράστιο 90% αλλά σε μας με βάση τις εκλογικές προσδοκίες θα πιάσει χαλαρά το 900%

 

Να κάνουμε ένα εύθυμο διάλειμμα τώρα με τα ευτράπελα του προεκλογικού αγώνα με τη σημείωση ότι θα χρησιμοποιώ τη λέξη υποψήφιος είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα. Ε τι; Στην Ευρώπη ανήκουμε …δεν πρέπει και η πολιτική ζωή να προσαρμοστεί στα πρότυπα  του γονέας 1 γονέας 2 ; Μη κατηγορηθώ στα καλά καθούμενα για οπισθοδρόμηση και σκοταδισμό.

 

Ας δούμε λοιπόν τι υποστηρίζουν στην ομήγυρη τους  οι γνωστοί κουτσομπόληδες των καφενείων  της Ροδόπης.

Υποψήφιος λένε  ,στις περιοδείες του στα χωριά προσελκύει τους ψηφοφόρους σχηματίζοντας με τα δάκτυλα του ενός χεριού, ένα ζωάκι. Το βάζουν και ως μορφή αινίγματος …αφού το περιγράφουν  σαρκοβόρο μεν…πιο μεγάλο από γάτα και πιο μικρό από αρκούδα δε. Πόνταρα στο αγριογούρουνο…αλλά αυτά τρώνε βελανίδια…οπότε δεν βρήκα τι είναι.

 

Άλλος υποψήφιος –χριστιανός- ανεβαίνει στα πομακοχώρια για να μιλήσει στα καφενεία. Μπαίνει λοιπόν στο πρώτο καφενείο…και αρχίζει να τους μιλάει στα Τουρκικά. Με πολλή ζέση και ευρισκόμενος σε προεκλογικό οίστρο, σταμάτησε την ομιλία του μετά από κανένα μισάωρο. Εκείνη τη στιγμή πετάγεται ένας θαμώνας και του λέει.  Λέξη δεν καταλάβαμε από όσα είπες…δεν τα λες και πάλι στα Ελληνικά που τα μιλάμε καλά όλοι μας;

 

Υποψήφιος λένε έκανε την κίνηση ματ….στον εαυτό του! Στο πρώτο μισό της προεκλογικής του θητείας μιλούσε υπέρ του κόμματος του…και ήταν παρόν σε όλες τις θρησκευτικές εθνικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Στο δεύτερο μισό το παίζει ακομμάτιστος, άθρησκος και διεθνιστής. Φυσικά όλοι τον έχουν πάρει χαμπάρι …

Έπεσε κατακόρυφα η απόδοση ενός στοιχήματος …αν συγκεκριμένος υποψήφιος ξεπεράσει τους 1000 σταυρούς ή όχι. Το έπαθλο είναι ένα τραπέζωμα από τους χαμένους του στοιχήματος προς τους κερδισμένους. Επειδή όμως το ποντάρισμα ήταν συντριπτικά υπέρ των κάτω των 1000 ψήφων και οι χαμένοι θα πλήρωναν τα μαλλιοκέφαλα τους σε σουβλάκια…το όριο των ψήφων κατέβηκε στους 750.

Τρομερή η προεκλογική πόλωση στη μειονότητα , που βέβαια έχει άμεση σχέση με τις εκλογές στην Τουρκία και την εκεί “σύγκρουση” Ερντογάν αντιπολίτευσης. Αναμένεται μαζική προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή των επίδοξων βουλευτών…που στην μεταξύ τους μάχη όπως  λέγεται πέφτουν κεφάλια. Σχεδόν σίγουρο το 2 στα 3 και τα μάτια σας 14 μην γίνει καμιά στραβή …και μέσα στην χαλαρότητα μας, βγει το 3 στα 3 και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας