Τα αυτόνομα βασίλεια του δήμου Κομοτηνής

Είναι περίεργο αυτό που γίνεται στο δήμο και στους οικισμούς του…αφού μπήκαμε στον Οκτώβριο και τα περισσότερα φρεάτια των δρόμων που θα διοχετεύσουν τα νερά της βροχής είναι  ακαθάριστα και γεμάτα βλάστηση.

Ωραία μάθαμε πως στα σχέδια του δήμου είναι η κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στα βόρεια της πόλης στην περιοχή των στρατοπέδων …αλλά αυτό προϋποθέτει πως έως τότε η Κομοτηνή πρέπει να υφίσταται ως πόλη και να μην έχει μεταβληθεί σε απέραντο λασπότοπο όπως συνέβη στην Θεσσαλία.  Αυτή η περίεργη και ανεξήγητη αδιαφορία για τους κινδύνους από καταιγίδες είναι αλήθεια πως προβληματίζει πολλούς. Ίσως ήμαστε πλέον ο μοναδικός δήμος στη χώρα που βλέποντας τι μπορεί να κάνει η βροχή έμεινε εντελώς απαθής.

Και εδώ πάμε στο πρώτο αυτόνομο βασίλειο του δήμου Κομοτηνής  το οποίο αποτελείται από την δημοτική επιχείρηση της ΔΕΥΑΚ , συνεπικουρείται από την αντιδημαρχία   Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας και το κυνοκομείο.

Το δεύτερο αυτόνομο βασίλειο είναι της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ το οποίο και έχει τις ελαχιστότατες σχέσεις με το πρώτο βασίλειο

Το τρίτο αυτόνομο βασίλειο  είναι το βασίλειο των λεγόμενων Πετριδικών το οποίο είναι και εντελώς απομονωμένο.

Το τέταρτο αυτόνομο βασίλειο  είναι το αποκαλούμενο των Πεταλωτιδικών που και αυτό έχει ελάχιστες ως καθόλου σχέσεις με το πρώτο βασίλειο.

Το πέμπτο και νεοσύστατο είναι το στρατόπεδο Βελόπουλου που μάλλον έχει σκοπό την συλλογή ψήφων από τα χωριά του δήμου…και προκαλεί την έντονη αντίδραση τόσο της ελίτ που συνδυασμού όσο και των μαχόμενων αριστερών.

Το έκτο βασίλειο είναι της μειονότητας για το οποίο δεν γνωρίζουμε αν είναι αυτόνομο ή αν συνεργάζεται με κάποιο από τα παραπάνω βασίλεια, με περισσότερες πιθανότητες συνεργασίας με το πρώτο βασίλειο, λόγω Κάλχα ,ο οποίος θεωρείται από την Κοινωνία Πολιτών ως ο μοναδικός μειονοτικός οικισμός που θα κερδηθεί σίγουρα.

Υπάρχει και το έβδομο βασίλειο…των ονειροπόλων, των ιδεαλιστών , αυτών που αγνοούν ότι υπάρχουν τα υπόλοιπα 6 βασίλεια έως τη στιγμή που θα το ανακαλύψουν την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Καλή δύναμη και καλό ενδοπαραταξιακό αγώνα  σε όλα τα βασίλεια υπό μία προϋπόθεση. Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν γίνονται για να επικρατήσουν αυτόνομα βασίλεια….αλλά για να ευημερήσει το μοναδικό  “βασίλειο” που πρέπει να υπάρχει….αυτό του δήμου Κομοτηνής.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας