Σύμφωνα με την σταυροδοσία η καθαριότητα ήταν η καλύτερη υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν …επελέγησαν από τους πολίτες η διοίκηση και η αντιπολίτευση …και τώρα ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει στα χέρια του την τελική εικόνα για το τι θεώρησαν οι πολίτες πως πάει καλά και τι όχι,

Οπότε έχουμε σύμφωνα με την σταυροδοσία  των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων τα εξής αποτελέσματα.

Πρωταθλήτρια δύναμη στην Κομοτηνή αναδεικνύεται  η Καθαριότητα  και το πράσινο που επικρατεί στην πόλη και στους οικισμούς και ….επιβραβεύθηκε με 1492  σταυρούς.

Ισοψηφία στην δεύτερη θέση και τη δεύτερη θέση μοιράζονται  με 1409 σταυρούς οι  υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ καθώς και της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης…δηλαδή τα  δημοτικά μας σχολεία .

Στην τρίτη θέση η  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ “ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ” Α.Ε.  δηλαδή τα σφαγεία με  1.374 σταυρούς.

Ισοψηφία και στην τέταρτη θέση  αφού την μοιράζονται η Διοίκηση, Συντονισμός και Καθημερινότητα και η σχολική επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 1276 σταυρούς…δηλαδή τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

Ακολουθεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ με 1039 ψήφους.

Έπεται ο τομέας Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού,  αυτό που παλιά ξέραμε ως αντιδημαρχία τεχνικών έργων με     926 ψήφους….αν και η σταυροδοσία δεν είναι συγκρίσιμη με τις ανωτέρω αφού  προέρχεται μόνο από τη δημοτική ενότητα Αιγείρου.

Στην επόμενη θέση βλέπουμε την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ “ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.” με 866 ψήφους.

Στη δέκατη θέση  σταυροδοσίας είναι τομέας Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης,  με  722  ψήφους.

Ακολουθεί ο τομέας Οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης με 710 σταυρούς .

Στη δωδέκατη θέση η ενότητα του  Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών,   με  689 σταυρούς.

Στη δεκατρίτη θέση και μάλλον γουρσούζικη αφού οι πολίτες έως τώρα  κρίνουν με την ψήφο τους(τα αποτελέσματα είναι το 87% των καταμετρημένων σταυρών)  να μην εκλεγεί ο τομέας Τουρισμού που έλαβε 607 ψήφους…και αναμένεται θρίλερ ως το τέλος της καταμέτρησης.

Στην τελευταία θέση αλλά εκλόγιμη θέση το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ . Κομοτηνής με 414 ψήφους….αλλά όπως και την περίπτωση του τομέα των τεχνικών έργων…οι ψήφοι δεν είναι συγκρίσιμοι με τους υπόλοιπους τομείς αφού προέρχονται μόνο από την δημοτική ενότητα του Νέου Σιδηροχωρίου.

Συμπερασματικά

Σύμφωνα με την σταυροδοσία βλέπουμε ότι οι πολίτες  επιβράβευσαν σχεδόν  άλλους τομείς της διοίκησης του Δήμου από αυτούς που προέβαλε ο Δήμαρχος προεκλογικά.

Η καλή και χρηστή οικονομική διοίκηση  που ήταν και το ισχυρό ατού κατέλαβε μόλις την 11η θέση … το δεύτερο ισχυρό ατού των κοινωνικών θεμάτων κατέλαβε την δέκατη θέση…ενώ ο τομέας πολιτισμού την 7η θέση.

Εκλογικό δίδαγμα…

Οι πολίτες επιθυμούν στο μεγαλύτερο τους ποσοστό να μην αλλάξουν οι διοικήσεις των τομέων Καθαριότητας  της ΔΕΥΑΚ των σχολικών επιτροπών , της διοίκησης και καθημερινότητας,  των σφαγείων , της ΔΚΕΠΠΑΚ και των τεχνικών έργων.

Αλήθεια αυτό επιθυμούσαν πράγματι οι πολίτες ή τελικά ψήφισαν και με άλλα κριτήρια;

 

 

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας