Σύλληψη δύο ημεδαπών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής

Συνελήφθησαν, προχθές (30-06-2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης και σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 48 ετών αντίστοιχα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δύο δράστες καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, δύο (2) φυτείες με καλλιεργημένα δενδρύλλια κάνναβης, οι οποίες ήταν πλησίον σε αγροτεμάχια των δραστών και τις έθεσαν υπό διαρκή επιτήρηση.

Προχθές (30-6-2012) το μεσημέρι, ο 24χρονος προσήλθε στη μία φυτεία, προκειμένου να φροντίσει τα δενδρύλλια και συνελήφθηι. Στο χώρο βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,45 έως 1,85 μέτρων. Επίσης εντός της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει ο 24χρονος την 21/22-10-2011 το βράδυ, από την πόλη της Κομοτηνής.

Ακολούθως, στο χώρο της δεύτερης φυτείας βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,50 έως 2,50 μέτρων, στις βάσεις των οποίων υπήρχε ειδικό σύστημα ποτίσματος. Επίσης, στο αγροτεμάχιο του 48χρονου, καθώς και σε έτερο σημείο στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,34 έως 1,80 μέτρων.

Λίγο αργότερα, μετά από έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης ο 48χρονος δράστης, ενώ στην κατοχή του, καθώς επίσης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 46,6 γραμμαρίων.
• Ένας ναργιλές.
• Μία (1) αναλογική ζυγαριά.
• Το χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ.
• Ένα (1) μεταλλικό κουτί με σπόρους κάνναβης, βάρους 36 γραμμαρίων.
• Ένα (1) αρχαίο αγγείο.
• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
• Διάφορα εξαρτήματα συστήματος ποτίσματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας