Συνέντευξη με τον προπονητή του επι κοντώ Κώστα Μαρτινίδη

000_0009 - Αντίγραφο
ΕΡ. Κύριε Μαρτινίδη ακούμε για εσάς τα τελευταία χρόνια και χαιρόμαστε που σας γνωρίζουμε. Πατέρας και κόουτς σε ένα ρόλο; Πως τα καταφέρνετε;
ΑΠ.Προοδευτικά.. Πέρα από το να είναι τέτοια η στάση μου είναι κυρίως ζήτημα εξελικτικής διαδικασίας. Πρωτίστως είναι θέμα αφιέρωσης ώστε να ξεπερνιέται κάθε δυσκολία και η κούραση.

ΕΡ. Ένας πατέρας μπορεί να τιμωρήσει τον υιό του για κάποιο παράπτωμα, κόβοντας του την προπόνηση για λίγες μέρες. Δεν νομίζω να κάνετε το ίδιο.
ΑΠ.Με προλαβαίνει σε δεύτερο βαθμό ο Πέτρος, προ της απειλής μιας τέτοιας έκβασης και αυτό στο βαθμό που ωριμάζει με το χρόνο.

ΕΡ. Το 4.90 του Πέτρου είναι και οικογενειακό ρεκόρ από ότι διαβάσαμε. Ποια ήταν τα συναισθήματα σας γι αυτό;
ΑΠ.Ανακούφιση, γιατί τελικά ΄΄βγήκε΄΄ η μεγάλη επίδοση, σε διεθνή μάλιστα αγώνα. Το καλύτερο πέρασμα στις διακοπές. Ήρθε η ώρα της ξεκούρασης, για μένα από την πολυετή παραμονή μου στην κορυφή, και για τους δύο μας από μια έντονη, προπονητικά και αγωνιστικά, χρονιά.

ΕΡ. Ο Πέτρος είναι 17 ετών. Τι σημαίνει για αυτήν την ηλικία, αυτό το ρεκόρ;
ΑΠ.Είναι μια ξεχωριστή επίδοση σε παγκόσμια κλίμακα στην κατηγορία του (παίδες) και αποτελεί σημαντική ώθηση για τη συνέχεια.

ΕΡ. Μιλήστε μου λίγο για την συνεργασία μας με τον Εθνικό, του ιστορικού αυτού σωματείου;
ΑΠ.Θεωρώ πως είναι πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών. Αναφέρομαι στην σημερινή δύσκολη και άδικη συγκυρία. Είναι απογοητευτικό ιδανικά, όπως και ο αθλητισμός, να πλήττονται από τη μη συμβολή της πολιτείας στην καλλιέργειά τους. Κατ’ επέκταση, περιορίζονται οι δυνατότητες ενός συλλόγου να υποστηρίξει πλήρως την πορεία προς τον πρωταθλητισμό ταλαντούχων αθλητών. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακή η λειτουργία του Εθνικού σε επίπεδο πρωτοβουλιών και οργάνωσης. Νομίζω εκπέμπει υγεία η όλη εικόνα.

ΕΡ. Γυμνάζεται και την Καλαφατζή του Εθνικού, Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη. Είχε κάποιους τραυματισμούς φέτος η Αντωνία;
ΑΠ.Η Τόνια έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως αγωνιστικότητα, θέληση, επιμονή, εργατικότητα, συνέπεια, με μια κουβέντα, τη στόφα της πρωταθλήτριας. Έτσι, ανέβηκε γρήγορα και φέτος πληρώνουμε την έλλειψη υπόβαθρου σε προπόνηση, κουβαλώντας τραυματισμό των προηγούμενων 2 χρόνων, που δεν αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ παράλληλα δεν άντεξε την 1η κανονική προετοιμασία. Ο συνδυασμός φθαρμένης υλικοτεχνικής υποδομής (ταρτάν) με την έλλειψη προληπτικού ελέγχου κ έγκαιρης διάγνωσης, οδήγησαν σε νέο τραυματισμό, περιορίζοντας, παρά τη βελτίωση σε επί μέρους στοιχεία, τη συμμετοχή της σε 2-3 αγώνες. Φυσιολογικά, η επόμενη περίοδος αναμένεται εμφανώς καλύτερη.

ΕΡ. Πως βλέπεται την εξέλιξη του αγωνίσματος του επί κοντώ στην περιοχή μας; Του στίβου γενικά στη Ελλάδα;
ΑΠ.Δύσκολη, αλλά πιστεύω θα υπάρξει κάποια, όπως, αναγκαστικά, σαν ανέξοδη διέξοδος στην Ελλάδα της κρίσης, στο στίβο γενικά. Το τελευταίο αφορά μαζικότερη στροφή στον Αθλητισμό. Μακάρι κριτήρια να αποτελούσαν κλασσικές αξίες..!

ΕΡ. Σας ευχαριστώ πολύ. Πάντα επιτυχίες στον Πέτρο και σε όλους τους αθλητές σας.
ΑΠ.Ευχαριστώ

Στην Μαρία Σταθάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας