Συνέδριο με θέμα ‘Αρχαίο Δράμα, Δίκαιο και Πολιτική’ απο ΑΠΘ και ΔΠΘ

Στις 25 – 27 Μαΐου 2017 διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή Διεθνές Συνέδριο με θέμα ‘Αρχαίο Δράμα, Δίκαιο και Πολιτική’ υπό την αιγίδα των Νομικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε σύμπραξη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στο Μετεωροσκοπείο του ΑΠΘ, στς 17.30 – 20.00, με Στρογγυλή Τράπεζα στην οποία συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες των Νομικών Σχολών ΑΠΘ και ΔΠΘ. Στη συνέχεια, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλέους (Εξάγγελος), σε μετάφραση Φώτου Πολίτη. Ερμηνεύει ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Κωνσταντίνος Χατζησάββας σε σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου.

 

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στο Μετεωροσκοπείο του ΑΠΘ, και το Σάββατο 27 Μαίου 2017, στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ θα διεξαχθούν οκτώ συνεδρίες με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς κύρους από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως ο Άγγελος Χανιώτης (Princeton), ο Robert Wallace (Chicago), ο Gerhard Τhür (Graz, Vienna), ο Sima Avramovic (Belgrade), o Εmiliano Buis (Buenos Aires), η  María José Martin Velasco (Santiago de Compostela),  o Ανδρέας Σεραφείμ (Κύπρος), ο Dragutin Avramovic (Novi Sad), καθώς και σημαντικών και καταξιωμένων ελλήνων Πανεπιστημιακών από τις Νομικές και Φιλοσοφικές Σχολές ΑΠΘ και ΔΠΘ, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Επίσης, θα συμμετάσχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες των Νομικών Σχολών ΑΠΘ και ΔΠΘ που ασχολήθηκαν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με τη συγκεκριμένη θεματική και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα των μελετών τους. Στο Συνέδριο συμμετέχουν τιμητικά με εισήγηση ο Πρόεδρος του ΚΘΒΕ και Επίκ. Καθηγητής του Τμ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Άρης Στυλιανού και η θεατρολόγος Διδάκτωρ Θεατρολογίας ΑΠΘ Αμαλία Κοντογιάννη.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στις 21.00, το Ανοιχτό Μάθημα ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ με θέμα ‘Αντιγόνη’ και εισηγητές τον επίκ. Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ Ανδρέα Τάκη και τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Γιάννη Σταυρακάκη και θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με απόσπασμα από το έργο «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας