Συνάντηση του Δημήτρη Χαρίτου με τον πρόεδρο ΔΕΥΑΚ Νότη Χαραλαμπίδη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής Νότη Χαραλαμπίδη είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την λειτουργία της επιχείρησης, τα σημαντικά έργα που εκτελεί μέσω του Φιλόδημου και τις άμεσες προτεραιότητές της για μεγάλα έργα, όπως το Φράγμα των Συμβόλων και ο τροφοδοτικός αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για έργα που εκτελούνται, μετά την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό εργαλείο Φιλόδημος, που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική στήριξη των Δήμων και την ευκολότερη εκτέλεση έργων από τους Δήμους. Τέτοια έργα είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε οκτώ οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής – Άγιοι Θεόδωροι, Αρωγή, Πόρπη, Π. Καλλίστη, Μικρό Δουκάτο, Μεγάλο Δουκάτο, Φανάρι, Παραλία Μέσης, Καλαμόκαστρο προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ, η κατασκευή εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων τοπικών κοινοτήτων Θρυλορίου, Φύλακα, Ανθοχωρίου προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, καθώς και η κατασκευή δικτύων ομβρίων στο Κικίδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού προϋπολογισμού 1.490.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου Φιλόδημος και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, χρηματοδοτικό εργαλείο που η σημερινή κυβέρνηση έχει παγώσει.
Στη διάρκειας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι αυτήν την περίοδο στις προτεραιότητες της ΔΕΥΑΚ, μεταξύ άλλων, είναι η σύνδεση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής με το δίκτυο ύδρευσης και τον βιολογικό καθαρισμό.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για δύο πολύ σημαντικά έργα, αυτό του Φράγματος των Συμβόλων, που θα δώσει οριστική λύση στην υδροδότηση της πόλης και των οικισμών, καθώς και του τροφοδοτικού αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής. Έργα τα οποία, όπως σημείωσε με έμφαση ο βουλευτής, έχουν ιδιαίτερη αναπτυξιακή διάσταση για την περιοχή. Από την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έγινε γνωστό στον βουλευτή σχετικά με το έργο στη Γρατινή, ότι ο τροφοδοτικός αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα καθυστερεί επειδή δεν έχει υπογράψει η ΔΕΗ Α.Ε. την προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΚ, για παροχή ποσότητας νερού, ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του μέσω του ΠΕΠ ΑΜ-Θ όπου έχει ήδη ενταχθεί με προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ. Ενώ για το έργο κατασκευής του φράγματος Συμβόλων αναγνωρίστηκε στη συζήτηση ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή, για το οποίο η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει ήδη υποβάλλει πρόταση σε πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημος ύψους 17 εκ. ευρώ.
Ο βουλευτής αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης για την ενημέρωση, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η εκτέλεση αυτών των μεγάλων έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας