Συνάντηση εργασίας για το δήμο Ιάσμου

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία από το Δήμο Ιάσμου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο, κ. Καδή Ισμέτ, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουμίν Οντέρ και το Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Αντώνη Ρόιδο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου, ενώ κεντρικό θέμα που απασχόλησε ήταν η απόφαση καταργήσεως του πυροσβεστικού σταθμού τόσο του Δήμου Ιάσμου όσο και του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, παρεμβαίνοντας προκειμένου να παγώσει η σχετική απόφαση και να διατηρηθούν οι δύο σταθμοί Ιάσμου και Μαρωνείας – Σαπών, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα, προκειμένου να καλυφθεί με πληρότητα και αποτελεσματικότητα το σύνολο του νομού Ροδόπης από έκτακτα συμβάντα και να μην αποδυναμωθούν διοικητικά οι έδρες των εν λόγω περιφερειακών Δήμων.
Αμέσω
ς μετά, οργανώθηκε ραντεβού του κλιμακίου με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να δοθούν και επισήμως οι ανάλογες διαβεβαιώσεις.
Σε σχετική δήλωσή του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της πολιτικής μου προσπάθειας, η στήριξη των Δήμων του νομού μου και βεβαίως εν προκειμένω, του Δήμου Ιάσμου. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι σημαντικό το ότι επιτύχαμε σήμερα να παγώσει η πρόταση αναστολής λειτουργίας των πυροσβεστικών σταθμών Ιάσμου και Μαρώνειας-Σαπών που καλύπτουν με επιτυχία τις ανάγκες της δυτικής και ανατολικής Ροδόπης και ενισχύουν παράλληλα τους ομώνυμους δήμους, ως περιφερειακά διοικητικά κέντρα.
»Καταβάλουμε πολλαπλάσια προσπάθεια σήμερα, για να προστατέψουμε αυτά που έχουμε, να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε νέα, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι η επιμονή, η από κοινού διεκδίκηση και η συνεργασία θα μας δικαιώσουν».

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας