Στρες – Καραντίνα σημειώσατε διπλό;

Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει τη ζωή όπως την ξέραμε μέχρι πρόσφατα και έχει καλλιεργήσει παγκοσμίως μία αίσθηση ανασφάλειας και φόβου. Παράλληλα, η συνεχής παραμονή στο σπίτι και η κοινωνική αποστασιοποίηση αν και αποτρέπουν την εξάπλωση του ιού, δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση μιας καλής ψυχολογίας. Επομένως, τι μπορείτε να κάνετε όσο είστε στο σπίτι για να μειώσετε το στρες που αισθάνεστε;

Εστιάστε στη στιγμή

Αντί να επικεντρωθείτε σε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, επικεντρωθείτε στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Σταματήστε την εμμονή με το μέλλον και σκεφτείτε τι έχετε τώρα. Κάντε μια παύση, εισπνεύστε, δώστε προσοχή στην οικογένειά σας γύρω σας και εστιάστε στη βελτίωση του τώρα. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει τη διάθεσή σας, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να διαχειριστείτε καλύτερα την τρέχουσα κατάσταση.

Περιορίστε την καφεΐνη

Μπορεί να πίνετε περισσότερο καφέ τώρα που δουλεύετε από το σπίτι και έχετε συνέχεια πρόσβαση στην κουζίνα σας, αλλά αυτό δεν είναι μια έξυπνη επιλογή. Η καφεΐνη είναι ένας από τους πιο γνωστούς παράγοντες άγχους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε και τα καφεϊνούχα αναψυκτικά. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τον καφέ με πράσινο τσάι, φρέσκο ​​χυμό ή ακόμα και νερό για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνες και να μείνετε ενυδατωμένη.

Μην απομακρύνεστε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Αν αισθάνεστε άγχος, ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστείτε είναι να μιλήσετε με κάποιον αγαπημένο σας. Το γεγονός ότι βρίσκεστε απομονωμένη στο σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας. Αντιθέτως, αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε μπορεί να σας φέρει ακόμη πιο κοντά. Μοιραστείτε τις αρνητικές σκέψεις σας μαζί τους και σίγουρα θα σας κάνουν να νιώσετε άμεσα καλύτερα.

*Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους και όλοι προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Αυτό που προέχει είναι να μείνετε ασφαλείς και να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Απλά βγείτε έξω από το σπίτι μόνο όταν χρειάζεται και φροντίστε να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Μείνετε ασφαλείς και μείνετε «συνδεδεμένοι», αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή : in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας