Στα άκρα τραβά το σχοινί ο Ερντογάν. Ανακηρύσσει ΑΟΖ δικής του έμπνευσης

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η περιοχή της ανατολικής μεσογείου , με τον Ταγήπ Ερντογάν να τραβά το σχοινί στα άκρα, αγνοώντας τόσο τις διεθνείς συνθήκες όσο και τις παραινέσεις της δύσης.

Μετά την προσπάθεια διερευνητικών γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ , κάνει ένα βήμα παραπάνω ετοιμαζομενος να οριοθετήσει δικής του έμπνευσης Α.Ο.Ζ. με τον γνώμονα  πως τα νησιά δεν διαθέτουν δικιά τους αποκλειστική οικονομική ζώνη αλλά μόνο τα ηπειρωτικά εδάφη.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, Ρόδος, Κάρπαθος , Καστελόριζο και Κρήτη είναι σα να μην υπάρχουν καν…και μάλιστα όπως φαίνεται και στο γράφημα…εντός της Τουρκικής Α.Ο.Ζ. ανήκει και μέρος της Καρπάθου! Φυσικό επακόλουθο να δεσμεύεται όλος ο θαλάσσιος χώρος χωρίς να μένει ούτε χιλιοστό ελεύθερο για οριοθέτηση Α.Ο.Ζ μεταξύ Ελλάδας Κύπρου.

Πρόκειται περί μιας συμφωνίας οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, την οποία ο  Τούρκος πρόεδρος βιάζεται να υπογραφεί όσο πιο σύντομα γίνεται , προτού η λιβυκή πρωτεύουσα πέσει στα χέρια των επαναστατικών δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ που την πολιορκεί.

 

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας