Σπάστε τα δίδυμα

Στην ζωή , στην πολιτική, στις σχέσεις , τεράστια δύναμη αποτελούν τα δίδυμα, κάτι σαν τους Χιώτες δηλαδή που πάνε δυο δυο.
Με τον όρο “δίδυμα” δεν αναφερόμαστε φυσικά στα βιολογικά δίδυμα αλλά σε ανθρώπους που δένουν μεταξύ τους, αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον, έχουν κοινούς στόχους και ιδανικά, έχουν δύναμη και αποτελούν φόβητρο για τους άλλους.
Δεν μπορούν να πολεμηθούν με τους κλασσικούς τρόπους γιατί βρίσκουν πάντα την δύναμη να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με επιτυχία και να ξαναστέκονται στα πόδια τους αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλον.
Οι ειδικοί προτείνουν μόνο έναν τρόπο αντιμετώπισης τους. Τον διαχωρισμό.
Σπάζοντας τα δίδυμα τα αποδυναμώνουμε πλήρως. Δεν έχουν τη δύναμη να πολεμήσουν,να κερδίσουν ή να ανασυνταχθούν αν χάσουν.
Στα συν κι ότι ξοδεύουμε πολύ λιγότερες δυνάμεις χρησιμοποιώντας πλάγιους τρόπους για να σπάσουμε ένα δίδυμο παρά να το αντιμετωπίσουμε ολομέτωπα.
Τρόποι σπασίματος υπάρχουν πολλοί.
Ο πιο σίγουρος και διαδεδομένος είναι η χρησιμοποίηση μέσων ώστε να σπάσουν οι συναισθηματικοί δεσμοί ή η εφεύρεση ενός σκανδάλου.
Κατά το παρελθόν είδαμε ολόκληρες αυτοκρατορίες να καταρρέουν εν μια νυκτί όταν έσπασαν τα αρχηγικά δίδυμα ή αυτοκρατορίες δημιουργήθηκαν μόλις συναντήθηκαν τα ιδανικά δίδυμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας