Σημαντικότατη η επίσκεψη των αμερικανών διπλωματών στον Μουφτή Κομοτηνής

Μια σημαντικότατη επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ αφού συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ και την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Μουφτείας Κομοτηνής

Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ υποδέχθηκε στα γραφεία της Μουφτείας την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη την κα. Λιζ Λη και τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ στις 20 Οκτωβρίου 2020 11.00 π.μ.
Ο Σοφολογιότατος ευχαρίστησε για την επίσκεψη αυτή και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική ωφέλιμη με ανταλλαγή απόψεων. Τέλος επισημάνθηκε από τον Σοφολογιότατο η ειρηνική συμβίωση μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών Ελλήνων πολιτών χωρίς προβλήματα ειδικά στην θρησκευτική καθημερινότητα.

Όπως βλέπουμε απο το site της πρσβείας των ΗΠΑ ο David Burger είναι, διπλωμάτης καριέρας και μέλος της Ανώτερης Διπλωματικής Βαθμίδας, είναι Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Προηγουμένως, διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος στην αμερικανική πρεσβεία στο Καμπούλ του Αφγανιστάν. Στο παρελθόν ο κ. Burger διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νότιας και Κεντρικής Ασίας και Μέσης Ανατολής καθώς και Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Έχει υπηρετήσει επίσης στα Σκόπια, την Άγκυρα, το Ελσίνκι, τη Σιγκαπούρη, τη Λαχόρη και σε άλλες δύο υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Burger έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Ανώτατης Τιμής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Έχει πτυχίο Master of Arts in Religious Studies από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και πτυχίο Bachelor of Arts από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ενω η Η Γενική Πρόξενος κ. Elizabeth K. Lee ανέλαβε τα καθήκοντα της στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2020.
Η κ. Lee είναι διπλωμάτης καριέρας του Υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας περισσότερα από δεκατρία χρόνια εμπειρίας στην διοίκηση, ηγεσία και διαπραγμάτευση σε διάφορα θέματα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ασίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Πριν την τοποθέτηση της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Lee υπηρέτησε στις πρεσβείες των Η.Π.Α. στη Σεούλ και στη Βαγδάτη, στο πρώην Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στην Ιερουσαλήμ, στην Αποστολή των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Γραφείο Ισραηλιτικών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. στην Ουάσιγκτον.
H κ. Lee είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Princeton University, πτυχίου νομικής από το Πανεπιστήμιο της Minnesota και αγγλικής φιλολογίας από το Grinnell College. Μιλά Ελληνικά, Κορεατικά και Εβραϊκά, και έχει μελετήσει Αραβικά και Ισπανικά.

Αν δούμε τα μέρη που υπηρέτησαν μέχρι σήμερα οι 2 αμερικανοί διπλωμάτες θα καταλάβουμε αμέσως πως είναι βαθιοί γνώστες των τεκταινόμενων στο Ισλάμ
Φυσικό επακόλουθο να συμπεράνουμε πως η επίσκεψη στον Μουφτή της Κομοτηνής δεν ήταν μόνο εθιμοτυπική , αλλά και ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τους οπαδούς του “ψευδομουφτη” αλλά και προς τον Ερντογάν , να σταματήσουν κάθε σκέψη για αλλαγές στα θρησκευτικά μειονοτικά θέματα της θράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας