Σε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ πρώην υπαλλήλου και ΕΒΕΡ ο Γ.Κιλτσίκης

“Επειδή υπάρχουν θέματα παραγραφής των απαιτήσεων της κας Δημητριάδου (η αναζήτηση μισθών παραγράφεται σε δύο χρόνια μετά την Εφετειακή απόφαση 102/2014) και από την άλλη υπάρχει η πίεση δικαστικής συμμόρφωσης – υπό την έννοια ότι ναι μεν πρέπει να συμμορφωθούμε και να καταβάλλουμε αναδρομικά τους μισθούς της κας Δημητριάδου κι ακολούθως να αναζητήσουμε την επιστροφή των χρημάτων δικαστικά με βάση τις διατάξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού (ότι δηλαδή της πληρώσαμε μισθούς που είχαν παραγραφεί), προτείνω:
 

  1. Να γίνει εκκαθάριση της απαίτησης – δηλαδή να βγουν οι μισθοί που έπαιρνε από την εργασία της σε άλλες επιχειρήσεις και να απομείνει το καθαρό ποσό που άτοκα της οφείλεται.
     
  2. Αφού το Επιμελητήριο με την σημερινή οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό αυτό πρέπει να προσφύγει στο δανεισμό. Προτείνω δηλαδή την λήψη δανείου για την αποπληρωμή του ποσού.
     
  3. Ταυτόχρονα όμως για την πληρωμή του ποσού στην κα Δημητριάδου να της ζητηθεί ισόποση εγγυητική επιστολή Τράπεζας, όπως ζητά το Δημόσιο κάθε φορά που υποχρεώνεται από τα Δικαστήρια να πληρώσει χρήματα σε ιδιώτες. Όταν εκκρεμούν ένδικα μέσα κατά των δικαστικών αποφάσεων που υποχρεώνουν το Δημόσιο σε καταβολή χρημάτων, για να καταβάλει βάσει νόμου ζητά ισόποση εγγυητική επιστολή Τράπεζας ώστε να μπορεί να πάρει τα χρήματά του πίσω εάν κερδίσει την έφεση ή την αναίρεση. 

Κι αυτό γιατί έχουμε επίσης υποχρέωση μετά την καταβολή του ποσού να πάμε στα Δικαστήρια εμείς και να ζητούμε την επιστροφή των καταβληθέντων λόγω παραγραφής και συνεπώς εάν πληρώσουμε χωρίς κάποια εγγύηση από μέρους της κας Δημητριάδου, θα είναι δύσκολο να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας