Πόσους τελικά «εφιάλτες» έχει η Ελλάδα;

Εφιάλτης…ένα όνομα που έμεινε στην ιστορία με την έννοια του προδότη της πατρίδας .
Ναι μεν ο Εφιάλτης που οδήγησε τον Περσικό στρατό στα νώτα του Λεωνίδα ήταν προδότης με πλήρη συνείδηση της πράξης του…αλλά πόσοι άλλοι έβλαψαν αυτή τη χώρα έστω και άθελα τους…έστω και μη γνωρίζοντας τη βαρύτητα των λεγομένων τους και των αποφάσεων τους;
Θέλετε να σας πω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα…που 2 φράσεις οδήγησαν σε ισάριθμες εθνικές καταστροφές;
1453- Καλύτερα μουσουλμανικό σαρίκι παρά Παπική Τιάρα
1922- Να γυρίσει πίσω ο στρατός από την Μικρά Ασία
Και επειδή η ιστορία συνηθίζει να στρογγυλοποιεί τα πράγματα , η άλωση αποδόθηκε στην Κερκοπορτα και η Μικρασιατική καταστροφή σε όσους εκτελέσθηκαν στο Γουδί.
Ιανουάριος του 2020…ο αρχηγός του Τουρκικού στρατού κ Ακάρ λέει πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο έχοντας στρατό στα νησιά της.
Όπως ήταν φυσικό εξεδόθη σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ η κοινή γνώμη αγανάκτησε ακόμα μια φορά από την προκλητικότητα της Τουρκίας.
Όμως ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο…όχι πολύ…εκεί κάπου μεταξύ 1996 και 2000.
Ποιος είχε εκφράσει την άποψη για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου;
Για να σας βοηθήσω ήταν και υπουργός εξωτερικών της χώρας μας. Να βοηθήσω πιο πολύ; Τι σας λέει η φράση «μαζί τα φάγαμε»;
Ας πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα που καίει τον Ελληνισμό. Η Ορθοδοξία και φυσικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο…το μόνο που μας απέμεινε στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα…την Κωνσταντινούπολη!
Ποιος θέλει να πάρει το Πατριαρχείο στην κατοχή του ως η μεγαλύτερη και δυνατότερη ορθόδοξη χώρα; Η Ρωσία φυσικά για να το μεταφέρει στη Μόσχα.
Ουκ ολίγες φορές ο Οικουμενικός Πατριάρχης με δημόσιες επιστολές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ελάχιστοι πολιτικοί μας βρέθηκαν στον πλευρό του- ευτυχώς ένας από αυτούς είναι ο νυν Πρωθυπουργός-…και ακόμα πιο ελάχιστοι πιστοί.
Και ναι μεν τους πιστούς μπορεί να τους δικαιολογήσει κανείς….αφού οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού περί ξανθού γένους είναι βαθιά χαραγμένες μέσα τους…και ποιος άραγε μπορεί να τους πείσει πως ο μεγάλος ιεροδιδάσκαλος προετοίμαζε τους χριστιανούς για την επανάσταση …που τελικά έγινε αργότερα…το 1821.
Εσείς τι λέτε; Θα υπήρχε κάποιος Έλληνας πολιτικός που θα έλεγε ανοιχτά πως πρέπει η Ελλάδα να υποχωρήσει στα Θρησκευτικά θέματα έναντι της Ρωσίας για να την εχει σύμμαχο; Όχι δεν το είπε ο Μιχαλολιάκος ούτε κάποιο στέλεχος της Χρυσής Αυγής…ούτε ο Βελόπουλος ή κάποιο στέλεχος της Ελληνικής λύσης…ούτε κύκλοι υποτίθεται προσκείμενοι στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή…αλλά ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος που αν και ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως υπουργός της κυβέρνησης Κώστα Μητσοτάκη…κατέληξε θιασώτης του ΓΑΠ.
Της Θατσερικής σχολής ο Ανδριανόπουλος…όπου τα πάντα είναι μπιζνα …και τι σύμπτωση…όταν ο Πουτιν ρωτήθηκε για το Άγιο Όρος είπε πως θα μπορούσε να είναι μια καλή μπίζνα. Πήγε βέβαια να γίνει τέτοια την εποχή του Βατοπεδίου αλλά δεν πρόκανε . Λέτε το Πατριαρχείο να είναι το top της Μπιζνας;
Προς το παρόν γλυτώσαμε τα νησιά και το Πατριαρχείο…πολύ πιθανόν και την Κύπρο αν δεν στραβώσει τίποτα με τoν υποθαλάσσιο αγωγό eastmed… και το μόνο που θα απομένει θα είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ που είναι και το δυσκολότερο βήμα. Ο Σαμαράς δεν πρόλαβε αλλά όλα δείχνουν πως θα προλάβει ο Μητσοτάκης.
Και μετά στην χώρα μας θα απομένει μόνο ένα αγκάθι…. Η Θράκη….το μεγαλύτερο μεν…αλλά και το πιο εύκολο να θεραπευτεί αν το θελήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας