Πως ο Α. Ιλχάν ανήμερα της 14ης Μαίου εξανέμισε την Τουρκική προπαγάνδα για τη μειονότητα στη Θράκη

Μεστός από γεγονότα και ειδήσεις αποδείχθηκε τελικά ο εορτασμός στην Κομοτηνή για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα.
Η πρώτη είδηση η οποία δημοσιεύθηκε σε προηγούμενο άρθρο, αφορούσε τον Μουφτή Κομοτηνής Σοφολογιότατο Χαλήλ Τζιχάτ , τον οποίο ο φακός της κάμερας αποθανάτισε να τραγουδά μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος, κατά την διάρκεια της τελετής κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της Περιφέρειας της πόλης.
Υπό κανονικές συνθήκες …δεν έπρεπε το γεγονός να αποτελεί είδηση, μια που τί πιο φυσιολογικό από το ένας Ελληνας πολίτης να τραγουδά τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Στην Θράκη όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ισχύει το φυσιολογικό αλλά κυριαρχεί η καχυποψία. Κύριο αίτιο αφ ενός η ιστορική άγνοια …και αφετέρου η επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος η οποία εντάθηκε κατά πολύ τα τελευταία χρόνια..συνέπεια να οξύνονται τα πνεύματα σε τοπικό επίπεδο , ιδίως με τις παρεμβάσεις του Τούρκικού Προξενείου.
Όσο αφορά τα ιστορικά γεγονότα να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή….η Θράκη δεν απελευθερώθηκε από τα δεσμά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας …αλλά από τα δεσμά της Βουλγαρίας (η οποία πάντα την επιβουλευόταν).
Η ελεύθερη πλέον Θράκη…ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, κατόπιν απόφασης του συμβουλίου των κοινοτήτων των κατοίκων της.
Και το συμβούλιο αποφάσισε Ελλάδα… όχι Βουλγαρία…όχι Οθωμανική αυτοκρατορία( ή όπως και να ονομαζόταν εκείνα τα ταραχώδη χρόνια η προκεμαλική Τουρκία) …όχι ανεξαρτησία ,όπως την περίπτωση της 2μηνης αυτονομίας του 1913… απ όπου μας προέκυψε η ασπροπράσινη σημαία με την ημισέληνο…που ορισμένοι φανατικοί χρησιμοποιούν ακόμα (δείτε εδώ και θα εκπλαγείτε).
Ελλάδα λοιπόν ψήφισαν όλοι…Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

Ας πάμε τώρα στον βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ Αχμέτ Ιλχάν…. ο οποίος μετά το πέρας της τελετής του εορτασμού για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Θράκης έκανε την παρακάτω δήλωση.

“Τιμήσαμε σήμερα την 100η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δυτ. Θράκης στην Ελλάδα. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο για μια κοινωνία Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ευημερίας, προάσπισης των ατομικών ελευθεριών και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστης, ταυτότητας και καταγωγής μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης και δημιουργίας.
Παραθέτω εν είδη ιστορικής μαρτυρίας το τηλεγράφημα με ημερομηνία 17-7-1920 που ομολογεί την συμβολή της Μειονότητας στα γεγονότα της εποχής..”
“””ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΑ 17/7/1920

Κον Υπουργόν Εξωτερικών.

“”Μουσουλμανική κοινότης ανέδειξε παμψηφεί πρόεδρον κοινότητος γνωστόν λόγιον Χότζαν Χαφούζ Σαλήχ παρασχόντα πολυτίμους υπηρεσίας και ενθουσιωδώς επιζητήσαντα ελληνικήν διοίκησιν επί διασυμμαχικού καθεστώτος.

Πρόεδρος μετά πάντων μελών συμβουλίου προσήλθεν επισήμως παρ’ εμοί και μετά πάσης ειλικρινείας και συγκινήσεως εδήλωσεν επ’ ονόματι Μουσουλμανικού λαού πλήρη αφοσίωσιν και απόλυτον πεποίθησιν εις ελληνικήν κυβέρνησιν ης ενδιαφέρον καθημερινώς Μουσουλμάνοι διαπιστούσι εις εξαίρετον συμπεριφοράν απάντων υπαλήλων διοικήσεως και θαυμασίαν διαγωγήν αξιωματικών και στρατού.

Απήντησα προσηκόντως εξάρας έργον ειρημένου επ’ αγαθώ τόπου και δι’ ευημερίαν Μουσουλμάνων. Εκλογή αύτη προέδρου πλήρως αφωσιωμένου ημίν μεγάλην σημασίαν και από απόψεως εκδηλώσεως φρονημάτων απάντων μωαμεθανών υπέρ κυβερνήσεως φιλελευθέρων εις προσεχείς βουλευτικάς εκλογάς”

Τι μας λέει ο Αχμέτ Ιλχάν; Πως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης εξέφρασε το 1920 και συνεχίζει να εκφράζει την πλήρη αφοσίωση της στην Ελληνική κυβέρνηση.
Τρία χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα… υπογράφηκε η συνθήκη της Λοζάννης…όπου καθοριζόταν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαβίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Με όσα διαβάσατε παραπάνω…είδατε πουθενά να υπάρχει κανένας διαχωρισμός σε Ελληνες και Τούρκους Θρακιώτες;
Όχι έ; Ας ξαναδιαβάσουμε τις λέξεις…Χριστιανοί…μουσουλμάνοι… και εβραίοι(τους οποίους ο φίλτατος Χιτλερ εξαφάνισε από την Θράκη κατά την διάρκεια του β παγκοσμίου πολέμου).
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν η Τουρκία αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα Τουρκική;
Με ποιο δικαίωμα πάμπολλοι χριστιανοί αποκαλούν κάθε μουσουλμάνο κάτοικο της Θράκης Τούρκο;
Με ποιο δικαίωμα κάποιοι σπέρνουν διαρκώς μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες;
Το Τουρκικό προξενείο θα συνεχίσει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την προπαγάνδα του…στηριζόμενο στην άγνοια, όλων μας.
Μη μπερδεύουμε το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού με τον συλλογικό αυτοπροσδιορισμό.
Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι επιθυμεί…αλλος δηλώνει χριστιανός και έχει να πάει στην εκκλησία από την βάπτιση του…άλλος μουσουλμάνος και τρώει κάθε μέρα χοίρινο…άλλος δηλώνει Έλληνας και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ της Ρωσίας ή της Γερμανίας…και άλλος δηλώνει Τούρκος αλλά ευχαριστεί τον Αλλάχ που γεννήθηκε στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία.

Τα πιστεύω του καθενός δεν τα καθορίζει το DNA του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας