Πως να διαχειριστείτε το άγχος σας…να μια καλή λύση : Γιόγκα !

Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα αγχωτική και χαοτική για όλους. Η πανδημία του κοροναϊού, η καραντίνα και η ριζική αλλαγή της καθημερινότητας, είναι λογικό κι επόμενο να έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βρει ισορροπίες.

Η γιόγκα αποτελεί την ιδανική μέθοδο γυμναστικής για να το πετύχετε αυτό. Η συγκέντρωση στην αναπνοή σας σε συνδυασμό με στάσεις που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα σας, θα σας δώσει την ευκαιρία να ηρεμήσετε το κορμί και το μυαλό σας.

Και μη ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που μπορείτε να το εφαρμόσετε πανεύκολα από το σπίτι ! Τι πιο ιδανικό στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Αντί λοιπόν να κάθεστε στον καναπέ σας με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, βομβαρδισμένοι από διάφορες ειδήσεις που κάνουν την καρδούλα σας να χτυπάει πιο δυνατά (τικ τακ), σηκωθείτε, σπρώξτε στην άκρη τα έπιπλα , χρησιμοποιήστε ένα στρώμα ή μια κουβερτούλα ίσως.. καθήστε αναπαυτικά και ξεκινήστε τις ασκήσεις.

1. Τεντώνουμε το σώμα μας μέχρι εκεί που μας το επιτρέπει.

Πολύ σημαντικό ρόλο στη γιόγκα εκτός από τις αναπνοές κατέχει και η ευλυγισία. Καθόμαστε λοιπόν άνετα και τεντώνουμε τα άκρα μας (χέρια πόδια) προσπαθώντας να σπάσουμε τη μέση μας και να τα φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο κεφάλι μας, αναπνέοντας σταθερά.

2. Επικύψεις

Σηκωνόμαστε όρθιοι τεντώνουμε τα πόδια μας και τα ευθυγραμμίζουμε (κολλητά το ένα με το άλλο) , το ίδιο κάνουμε και με τα χέρια μας και έπειτα προσπαθούμε να ακουμπήσουμε τις μύτες των ποδιών μας ,κρατώντας για λίγα δευτερόλεπτα την αναπνοή μας.

3. Περιστροφή κεφαλιού

Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει είτε είστε καθιστοί είτε όρθιοι (όπως βολεύεστε ). Κλείνουμε λοιπόν τα μάτια μας , ώστε να συγκεντρωθούμε στην αναπνοή μας και πάλι.Ξεκινάμε , κάνοντας μία ,μισή περιστροφή μπροστά και μία προς τα πίσω. Στο πρώτο μισό κρατάμε την αναπνοή μας και στο υπόλοιπο μισό την απελευθερώνουμε .

Η απαλή μουσική ως background βοηθά στη χαλάρωση και την ευεξία που προσπαθεί να μας προσφέρει η γιόγκα. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να αδειάζουμε το κεφάλι μας από τις έννοιες έστω για κάποια λεπτά της ημέρας, αλλά και να παραμένουμε σε φόρμα.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας