Πρόγραμμα εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4426/25-9-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα Εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα της 13ης Οκτωβρίου, που θα εορταστεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα λάβουν χώρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.

Στην πόλη της Κομοτηνής έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 14ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 14ης  Οκτωβρίου  2018.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 14ης Οκτωβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

10:30   Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η 29η ΤΑΞΠΖ.

Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας