«Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά»

ΚαταγραφήΕξαιρετικά θετικός ο απόηχος από το 4ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο: «Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά» που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου –  31 Ιανουαρίου 2015, στα πλαίσια της εκθεσιακής διοργάνωσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015» στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ακινήτου Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας υπογράμμισε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δυο αγορών, παρά την κρίσιμη περίοδο με την προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής που επέβαλλε η Ρωσία σε μια γκάμα προϊόντων των χωρών της Ε.Ε., ενώ απαρίθμησε τα στρατηγικά βήματα του Επιμελητηρίου προς την περαιτέρω σύσφιξη και τόνωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Ελληνικής οικονομίας τις τοποθετήσεις για τα διαδικαστικά θέματα των εξαγωγών τόσο των εκπροσώπων της ρωσικής αποστολής όσο και των συνεργατών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν οι : κ. Valery Nikolaev, Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, κα. Εύη Πασσά, Senior Director ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, κ. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Συνδέσμου, κ. Παναγιώτης Τσαφαράς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,κ. Γεώργιος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), κα. Μάγδα Κυριακού, Μέλος Δ.Σ. & Συντονίστρια Επιτροπής Μεταφορών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα. Τζένη Σκοτίδη, Συντονίστρια Επιτροπής Εξαγωγών Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αμείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον και κατά την διάρκεια των προκαθορισμένων συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων της ρωσικής αποστολής και των Ελληνικών επιχειρήσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας