Προχωρούν οι διαδικασίες του έργου για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΚαταγραφήΣημαντικό βήμα για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής επετεύχθη σήμερα, σε ειδική σύσκεψη που προκλήθηκε στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε Ιωάννης Φωτάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε ότι τις προηγούμενες μέρες υπεγράφησαν οι περιβαλλοντικοί όροι από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη και δεσμεύτηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την ανάθεση του έργου στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. Επίσης, προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα για τη χρηματοδότηση (20-1-2013), ένταξη (20-2-2013) και δημοπράτηση του έργου (20-3-2013) ώστε να αρχίσει η κατασκευή του εντός του επόμενου έτους.

Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συνεδρίασης, ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τους άλλους υπουργούς για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε:
«Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για το νομό μας, για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου νοσοκομείου 200 κλινών. Αυτή η θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας όλων μας. Της Περιφέρειας, του Δήμου, της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και εμού προσωπικά. Κινητοποιώντας και επισπεύδοντας τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, συμπληρώνοντας ο ένας τις ενέργειες του άλλου, συνεχίζουμε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι πριν το τέλος του 2013 θα έχει αρχίσει να υλοποιείται. Κοινός μας στόχος είναι ο νομός Ροδόπης, μετά από πολλές δεκαετίες, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νοσοκομείο χωρίς προβλήματα, προκειμένου να παρέχονται στην τοπική κοινωνία επιτέλους οι αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συντονισμένα, συστηματικά και με απόλυτη συνεργασία ώσπου να πετύχουμε τον τελικό στόχο».

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδης, δήλωσε: «Η εξέλιξη για την υλοποίηση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Σε εφικτό χρόνο, εντός του 2013, δηλαδή, θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία. Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ένα από τα 181 έργα-ορόσημα για τη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του «Σισμανογλείου» Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, σημείωσε: «Σήμερα έγινε ένα τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του έργου και κατ’ αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι “Κασσάνδρες” οι οποίες μιλούσαν για συγχώνευση του Νοσοκομείου ή για μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου ή ακόμα και για κατάργησή του. Είναι ένα έργο που αξίζει στους πολίτες της Ροδόπης και της γύρω περιοχής, όπως επίσης και στους εργαζομένους, που υπό τις δυσμενείς συνθήκες με τις οποίες εργάζονται στο υφιστάμενο Νοσοκομείο, υπερβάλλουν εαυτούς, παρέχοντας κατά το εφικτό, υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου».

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας