Προπαρασκευαστική συνάντηση στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Στις 15 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπευτική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, αποτελούμενη από δύο καθηγήτριες, έφτασε στην πόλη Veligrad της Βουλγαρίας προκειμένου να συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του προγράμματος. Στις 16 το πρωί πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στο σχολείο «Κύριλλος και Μεθόδιος», στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες καθηγητών και από τις τρεις χώρες-μέλη της συγκεκριμένης σύμπραξης, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα. Προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας προκειμένου να προγραμματιστούν οι δράσεις καθώς και οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα καθηγητών και μαθητών. Αποφασίστηκε  η δημιουργία του logo του προγράμματος από τους μαθητές καθώς και η συστηματική ανταλλαγή εμπειριών όλων των μελών, από την εφαρμογή των παιχνιδιών στη διάρκεια των διαλειμμάτων. Οργανώθηκε  επίσης κοινή θεματολογία δράσεων ώστε να είναι δυνατή η ευκολότερη σύγκριση των αποτελεσμάτων στην ολοκλήρωση   του προγράμματος.

                                                

Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας όπου έγινε ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Περιηγηθήκαμε στον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στην βασιλική της Αγίας Σοφίας. Συνεχίσαμε στην λεωφόρο Βίτοσκα ,στο Ιστορικό Μουσείο της Σόφιας , βουλγαρικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, στον ναό του Αγίου Νικολάου που ακολουθεί την ρωσική τεχνοτροπία ενώ αφήσαμε για το τέλος την επίσκεψη στην Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, από τα παλαιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου παρακολουθήσαμε και την αλλαγή της προεδρικής φρουράς μπροστά στο εθνικό Κοινοβούλιο. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε στο μετρό της πόλης τα  απομεινάρια της Αρχαίας ρωμαϊκής πόλης Σέρδικα που έχουν διατηρηθεί σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι αντιπροσωπείες αναχώρησαν για να ολοκληρώσουν την προπαρασκευαστική συνάντησή τους στην Ελλάδα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας φτάσαμε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για να περιηγηθούμε στα δρομάκια της, να γνωρίσουμε την ιστορία της, έχοντας ως τελικό μας προορισμό τον Φάρο της πόλης. Το ίδιο βράδυ οι αντιπροσωπείες της Ισπανίας και Βουλγαρίας κατέλυσαν στην Κομοτηνή. Στις 19 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν το 4ο Γυμνάσιο της πόλης μας. Εκεί τους υποδέχτηκε η Διεύθυνση του σχολείου.  Έγινε σύντομη παρουσίαση των χώρων του καθώς και μία τελετή υποδοχής με μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν η καθηγήτρια μουσικής με τη συνοδεία καθηγητών και μαθητών της χορωδίας του σχολείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση της πόλης, από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής. Κατά την διάρκεια αυτής της ολιγοήμερης συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε και να τεθούν οι βάσεις μιας εποικοδομητικής μελλοντικής συνεργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας