Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που έφεραν πρώτο το DEB στην Ροδόπη.

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές στο νομό Ροδόπης φιγουράρει το μειονοτικό DEB με ποσοστό 34%  και ακολουθεί η ΝΔ με 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 14% .

Όσοι νομίζετε πως το DEB κατέγραψε σπουδαία νίκη και έκανε επίδειξη δύναμης …γελιέστε. Με  67% ενσωμάτωση αποτελεσμάτων  το DEB μένει στις 13.500 ψήφους, παρουσιάζοντας μεγάλη υστέρηση συνοχής…ως ενιαίο μουσουλμανικό κόμμα… το οποίο υποτίθεται εκπροσωπεί την μειονότητα.

Οι τάσεις αποσυσπείρωσης του DEB καταγραφόταν με συνεχείς δημοσκοπήσεις…και θεωρούταν σχεδόν βέβαιο …πως η ΝΔ θα κατέγραφε νίκη …όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων νομών της Ελλάδος …και ιδίως της βόρειας.

Τι συνέβη όμως και η ΝΔ περιορίζεται σε ένα ευτελές ποσοστό του 21%  ενώ οι ψήφοι της είναι γύρω στις 8,500;

Δύο κινήσεις ήταν καταλυτικές για να ξαναντροπιασθεί ο νομός Ροδόπης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στα μουσουλμανικά χωριά …πως οι χριστιανοί θα τους γκρεμίσουν τα τζαμιά, οι τράπεζες θα τους πάρουν τα σπίτια και το κράτος θα τους αφαιρέσει τους τίτλους ιδιοκτησίας των χωραφιών τους.

Ποιοι διέδιδαν τις φήμες;

Άτομα τα οποία ταχα μου …γνώριζαν τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης.

Ο σκοπός καθαρότατος… η συσπείρωση των μουσουλμάνων εναντίον των χριστιανών.

Να σημειωθεί πως η διασπορά των φημών δεν έγινε από μουσουλμάνους…αλλά από χριστιανούς , και αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη για όσους γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υπάρχει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ  πλειονότητας και μειονότητας.

Ποιοι να ήταν αυτοί οι ψιθυριστές άραγε;

Άνθρωποι της κυβέρνησης;  Όχι… σε καμία περίπτωση…ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε στην μειονοτική ψήφο υπέρ του.

Άνθρωποι του προξενείου;  Και πάλι όχι…. Γιατί δεν θα γινόταν πιστευτοί από το σύνολο της μειονότητας…ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει και η εσωτερική κόντρα μεταξύ Ερντογανικών και Γκιουλενιστων.

Ποιοι λοιπόν;

Ας βάλουμε τη λογική να δουλέψει…

Ξένη μεγάλη δύναμη;

Οι αμερικάνοι μήπως;

Κατηγορηματικά όχι … Τον τελευταίο χρόνο έχουν δείξει με κάθε τρόπο…είτε μέσω του Πρέσβη τους στην Ελλάδα είτε μέσω του Προξένου τους στην Θεσσαλονίκη…κατά την διάρκεια των επισκέψεων τους στη Θράκη…πως υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ Πομάκων , τουρκογενών και ρομά μουσουλμάνων.

Οι ρώσοι μήπως;

Χμμμμμμ λογικά θα τους βόλευε ένα τέτοιο σενάριο, έχουν και πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία…αλλά είναι και το ξανθό γένος που θα μας σώσει…(άσχετα αν πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε  πως ο κύριος στόχος τους είναι να πάρουν το πατριαρχείο και το Άγιο Όρος)

Άλλοι ποιοι άραγε θα είχαν συμφέρον;

Ελα μου ντε; Ποιοι να ήθελαν την φθορά της ΝΔ του Μητσοτάκη ιδίως στη Ροδόπη; Ποιοι θα ήθελαν να παριστάνουν τον καβαλάρη που με το σπαθί τους είναι οι μόνοι ικανοί να σκοτώσουν το θεριό;;;;

Ειλικρινά δεν πάει πουθενά ο νους μου.

Σας το έγραψα και το Σαββάτο…τα τζαμιά μίλησαν την Παρασκευή…είπαν DEB DEB DEB … μαζί με τους λόγους που πρέπει να ψηφιστεί αυτό.

Φυσικά το προξενείο …από πριν είχε φροντίσει αυτές οι φήμες να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ροδόπης και της Ξάνθης …

Δυστυχώς για αυτούς τους ακολούθησε μόνο η μισή μειονότητα… αλλά παρ όλα αυτά η Ροδόπη βάφτηκε με το χρώμα του DEB.

Οπότε ένα ερώτημα μένει….

Τι έκανε η τοπική ΝΔ για να επικρατήσει άνετα του DEB στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Στο αποτέλεσμα που όχι μόνο θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση την Ροδόπη…αλλά θα ενίσχυε και την κεντρική εικόνα της ΝΔ;

Δεν ξέρω…θα το ψάξω και θα σας πω!

Δ.Κ.

ΥΓ…Όσοι δεν πιστεύετε για το τι έγινε στα πομακοχώρια …δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους ίδιους μουσουλμάνους υποψήφιους ευρωβουλευτές ….που κατέβαιναν με τα γνωστά κόμματα και όχι με το DEB…και θα επιβεβαιωθείτε

Εγγραφείτε στο Newsletter μας