Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τους μισθούς και τις συντάξεις;

Το γεγονός τους διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής και βουλευτή τους αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Δραγασάκη, στη ΝΕΤ και στην εκπομπή Άλλη Όψη. Χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη αυτή αποκαλυπτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί τους ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη τις δεσμεύσεις του κόμματός του». Κι αυτό διότι, τους αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τους ΝΔ, ο κ. Δραγασάκης γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι τους ΔΕΗ” και με περισσή ειλικρίνεια και σε τελείως άλλη γραμμή από τις δηλώσεις του αρχηγού του δήλωσε ότι: «Την κατάργηση του “χαρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι). Θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο… Δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τους συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια και τέλος ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού». Επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι προφανές πως ένας τους από τους δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τα «λαλίστατα» όπως αποκαλεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να διευκρινίσουν και μάλιστα άμεσα αν καλύπτονται από τους δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους. Τέλος, σχολιάζοντας τα περί «πολεμικού συμβουλίου» που όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το συγκεκριμένο θέμα. «Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα τους χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. Παράλληλα, ανταπαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «από το να κρύβεται πίσω από ύβρεις και από το διαρκές του κλαψούρισμα για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεών του», να απαντήσει. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει και ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει εάν είναι «αλήθεια ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;».

Στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον κ. Δραγασάκη φαίνεται ότι βρίσκεται και ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, με όσα δήλωσε για μισθούς και συντάξεις, στο Real FM και στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου. Σχολιάζοντας το γεγονός το Γραφείο Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει ότι και ο κ. Σκουρλέτης σπεύδει να “αδειάσει” τον αρχηγό του, ακυρώνοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού.
«Ποιος, τελικά, λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;», αναρωτιέται το κυβερνών κόμμα και θυμίζει τις αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, που στις 15/11/2012 στη ΛΑΡΚΟ, δήλωνε: “Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα άρθρο” και του κ. Παπαδημούλη, που στις 6/6/2012, στο in.gr δήλωνε: “Θα καταργήσουμε το χαράτσι”. Αυτοί λένε αλήθεια ή «ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται με τον κ. Δραγασάκη για να βγάλουν ψεύτη τον αρχηγό τους;», σημειώνει η ΝΔ και καλεί για μια ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άμεσα ξεκάθαρη απάντηση για τις πραγματικές του θέσεις. Το ποιος πριονίζει τη θέση του κ. Τσίπρα δεν έχει καμιά σημασία τονίζει η ΝΔ, ο Ελληνικός Λαός, όμως, πρέπει να ξέρει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας