ΠΟΕΔΗΝ : Η κυβέρνηση άρχισε να ξηλώνει την Δημόσια Υγεία από την Κομοτηνή

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που άρχισε να ξηλώνει τη Δημόσια Υγεία και να την εκχωρεί στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κυβέρνηση κατέθεσε και θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στο τομέα της Υγείας που προβλέπει την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στη Κομοτηνή με την κατάργηση του υπάρχοντος.
Η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η μετατροπή του νομικού καθεστώτος βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και όχι του Ιδρύματος που μέχρι τώρα έχει προσφέρει πολλές δωρεές εκατομμυρίων ευρώ στο σύστημα Υγείας χωρίς να θέτει όρους αλλαγής της νομικής μορφής των φορέων και των δράσεων που χρηματοδοτεί.
Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τη δαπάνη της Δημόσιας Υγείας και να τη φορτωθούν οι πολίτες. Θέλει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ξεκινάει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης από το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ένα ακριτικό Νοσοκομείο που θα έπρεπε να είναι για εθνικούς λόγους καθαρά δημόσιο.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι μετατρέποντας τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ θα λυθούν οι παθογένειές τους. Ρωτάμε εμείς λοιπόν γιατί το Παπαγεωργίου το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου έχει δύο χρόνια λίστα αναμονής για χειρουργεία. 8 κλίνες ΜΕΘ εξοπλισμένες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και εμφανίζει τεράστιες λίστες αναμονής για εξετάσεις. Δεν φταίει η νομική μορφή για την κακή κατάσταση των Νοσοκομείων. Φταίνε οι ψεύτικες δεσμεύσεις για προσλήψεις, τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης. Φταίει η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και το τριτοκοσμικό ύψος των δημόσιων δαπανών που είναι 4,7% του ΑΕΠ.
Στη χώρα μας έχουμε περισσότερη ιδιωτική υγεία από όλες τις χώρες της Ευρώπης (3,1% του ΑΕΠ ιδιωτικές δαπάνες). Βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι πολίτες. Φτάνει!!!
Η κυβέρνηση δείχνει τις προθέσεις της. Όποιο νέο Νοσοκομείο λειτουργήσει από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί ως ΝΠΙΔ (π.χ. Χαλκίδα).
Δεν θα το επιτρέψουμε!!! Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι αντίθετοι στα σχέδια αυτά.
Στην Κομοτηνή θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας