Πνεύματα- Προειδοποιούν, θυμώνουν, τιμωρούν;

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που προβληματίζουν τους ανθρώπους είναι αν υπάρχουν πνεύματα.
Πού πάνε άραγε οι ψυχές μετά τον θάνατο της σάρκας;
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; κι αν υπάρχουν ασχολούνται με την ζωή και τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους;
Από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην γη υπήρχε η αντίληψη πως οι νεκροί ποτέ δεν μας εγκαταλείπουν. Οι πρώτες μυσταγωγικές τελετές αφορούσαν την επικοινωνία με τα πνεύματα, ανάγοντας τους σαμάνους ως ισάξιους σε εξουσία με τους αρχηγούς.
Ακόμα και στις μέρες μας γίνονται τέτοιου είδους τελετές επικοινωνίας με τα πνεύματα.
Φυσικά σε συνθήκες εργαστηρίου είναι αδύνατο να αποδειχθεί αν μια τέτοιου είδους επικοινωνία είναι εφικτή ή όχι.
Τα μόνα πειράματα που έχουν γίνει περί ύπαρξης ψυχής ή μη αφορούσαν την μέτρηση του βάρους του σαρκίου πριν και ακριβώς μετά από το θάνατο, όπου παρατηρήθηκε μια ανεπαίσθητη μεταβολή 15 μόλις γραμμαρίων. Άραγε τόσο ζυγίζει η ψυχή που εγκαταλείπει το σώμα ή είναι μια άλλου είδους χημική διεργασία του άψυχου πλέον σώματος.
Αρκετοί πάντως ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως οι ψυχές ασχολούνται με τον κόσμο μας. Όχι όμως όλες, αλλά μόνο οι πιο δυνατές γιατί οι υπόλοιπες χάνονται στο χάος του άλλου κόσμου. Όπως και ο ζωντανός έτσι και ο νεκρός πρέπει να διαθέτει μια ιδιαίτερη δύναμη που δεν μπορεί να προσδιορισθεί ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με άλλες διαστάσεις.
Τι σημαίνει όμως επικοινωνία; Είναι με την μορφή που φανταζόμαστε ή κάτι άλλο; Μπορούμε άραγε να μιλήσουμε ή να μας μιλήσει ένα πνεύμα , όπως γίνεται συνήθως μεταξύ 2 ανθρώπων;
Μάλλον όχι, θα ήταν αφύσικο κάτι τέτοιο
Αν τα πνεύματα μας μιλούν το κάνουν μέσω ενδείξεων,είναι χαρούμενα με την πορεία μας; μας επιβραβεύουν, είναι δυσαρεστημένα; στην αρχή μας προειδοποιούν. Αν καταλάβουμε την ένδειξη έχει καλώς, αν δεν την καταλάβουμε ίσως τα θυμώσουμε.και όπως ένας γονιός τιμωρεί το παιδί του αν κάνει μια κακή πράξη, έτσι και το πνεύμα θα τιμωρήσει.
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές γιατί όλα τα πράγματα πάνε στραβά στην ζωή μας.Χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας άτυχους, μας φταίνε θεοί και δαίμονες και θεωρούμε πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας.
Αναρωτήθηκαμε ποτέ όμως το πιό απλό; Μήπως τσατίσαμε πολύ κάποιο δικό μας πνεύμα εκεί πάνω; Μήπως όλα αυτά τα στραβά που μας συμβαίνουν στα καλά καθούμενα είναι απλά ενδείξεις πως εξαρτουμαστε και από έναν άλλο παράλληλο κόσμο;
Τα πνεύματα δεν μας βλέπουν , όπως και δεν τα βλέπουμε και εμείς , μας αισθάνονται όμως, καταλαβαίνουν τις σκέψεις μας, τα αισθήματα μας, προειδοποιούν, θυμώνουν , τιμωρούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας