Περιφορά Επιταφίου στο κοιμητήριο της Διαλαμπής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στο ΄χώρο του κοιμητηρίου του οικισμού της Διαλαμπής, παρουσία πλήθους κόσμου ο οποίος κατανυκτικά συμμετείχε στην τελετή.
Ο Επιτάφιος αποτελεί δωρεά των αδελφών Στέργιου και Σοφίας Κούτρα προς τον ιερό ναό του Κοιμητηρίου της Διαλαμπης εις μνήμη της μητέρας τους Mαρίας.
Στον στολισμό των λουλουδιών του Επιταφίου συνέβαλαν με τον οβολό τους, εκτός από τους δύο δωρητές και αρκετοί κάτοικοι του χωριού, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την πλήρη ευπρέπεια χώρου του κοιμητηρίου, το οποίο ήταν βαμμένο , απαλλαγμένο από αγριόχορτα και με περιποιημένους αλλά και στολισμένους με λουλούδια όλους τους τάφους.
Ασφαλώς είναι άξιοι συγχαρητηρίων , όσοι αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μένοντας πιστοί θεματοφύλακες των παραδόσεων της εκκλησίας και του γένους μας.
Το κράτος μπορεί να ξέχασε εδώ και πολλά χρόνια την Ροδοπίτικη ύπαιθρο , οι κάτοικοι της όμως ως απόγονοι του Διγενή Ακρίτα επιμένουν να δίνουν το δικό τους αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας