Πεπρωμένο vs μοίρας στην αγάπη ή τον έρωτα

Μοίρα και πεπρωμένο, δύο έννοιες που συχνά συγχέονται αλλά στην πραγματικότητα διαφέρουν πάρα πολλοί.

Ως αιτία αυτής της σύγχυσης  θεωρώ την αρχαία ελληνική μυθολογία στην οποία παρουσιαζόταν ως οι δυνάμεις που όχι μόνο επηρεάζουν αλλά και καθορίζουν την ζωή μας.

Εντάξει και οι αρχαίοι πρόγονοι μας έκαναν λάθη…ουδείς τέλειος…μια που οι μοίρα πράγματι καθορίζει μια πορεία…αλλά όχι την ατομική.

Κοινές αποφάσεις δεκάδων εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ανθρώπων, καθορίζουν την πορεία τους…δηλαδή την μοίρα τους ή οποία και φυσικά δεν είναι τυχαία…ούτε μπορεί εκ των προτέρων κα καθορισθεί ως καλή ή κακή.

Εντελώς διαφορετική η έννοια του πεπρωμένου μια που αφορά ένα άτομο και μόνο…όμως επειδή το σύμπαν στο οποίο ανήκουμε ,αν και χαοτικό ,ακολουθεί δικούς του νόμους οι οποίοι ακόμα είναι ανεξήγητοι για την ανθρωπότητα, σε τίποτα δεν εμποδίζει το ίδιο πεπρωμένο να αντιστοιχεί σε πολλά άτομα.

Και τώρα η έκπληξη…σας είπα επίτηδες ψέματα στην ακριβώς προηγούμενη γραμμή για να προλειάνω το έδαφος για την πραγματικότητα που ακολουθεί…μια που η αλήθεια είναι πως το σύμπαν επιβάλλει σε πολλά άτομα να έχουν το ίδιο πεπρωμένο.

Και φτάνουμε επιτέλους στην ανάλυση του τίτλου του άρθρου έχοντας ήδη απορρίψει κάθε σχέση της μοίρας με τον έρωτα και την αγάπη.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως σε κάποια στιγμή της ζωής σας θα συναντήσετε το ερωτικό σας πεπρωμένο…το οποίο δεν είναι απαραιτήτως ένα…αλλά ίσως και περισσότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβετε ότι είναι αυτό…το σύμπαν σας έχει προετοιμάσει γιαυτή τη στιγμή …και στο δικό σας χέρι είναι πως θα το εκμεταλλευθείτε. Ένα είναι σίγουρο… ότι δεν θα το ξεχάσετε ποτέ για την υπόλοιπη ζωής σας… είτε μέσω τύψεων γιατί το αφήσατε και προσπέρασε χωρίς να το γευτείτε…είτε σαν μιας συγκλονιστικής περιπέτειας αν προχωρήσετε μαζί του για κάποιο διάστημα …είτε σαν παντοτινό σύντροφο της ζωής σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας