Παραμύθι το σχέδιο Πυθία ή όχι;

Ωραία τα σχέδια συνωμοσίας πουλάνε γενικώς…τόσο στο μυαλό των ανθρώπων όσο και σε βιβλία.
Πότε άραγε να είχαμε την τελευταία δολοφονία πρωθυπουργού στην Ελλάδα; Για ανατρέξτε λίγο στην ιστορία.
Μπαμ και κάτω ο Καποδίστριας…αλλά τότε οι Έλληνες ακόμα φουστανέλες φορούσαν.
Είχαμε άλλη μια απόπειρα δολοφονίας κατά την διάρκεια της δικτατορίας εναντίον του Παπαδόπουλου αλλά ο Παναγούλης απέτυχε στην προσπάθεια του και συνελήφθη.
Τρίτη και τελευταία περίπτωση η εύρεση βόμβας κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Κωνσταντίνου Μητσοτσάκη , όπου και συνελήφθη ο πράκτορας της ΕΥΠ, Κρυστάλλης .
Εσωτερικές υποθέσεις όλες , χωρίς εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Η μοναδική φορά που εμφανίζεται εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών είναι στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή , όπου ρώσοι πράκτορες τον ενημερώνουν πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του το οποίο και απέτρεψαν.
Την ίδια περίπου περίοδο ο Καραμανλής κηρύσσει εκλογές με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στα μνημόνια.
Κανείς τότε δεν είχε δώσει σημασία στην κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας…μια που το χρήμα έρεε άφθονο ακόμα…και όλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί και έλεγαν πως οι αμερικανοί είχαν απειλήσει την ζωή των παιδιών του τότε Πρωθυπουργού…εξ αιτίας του βέτο που είχε ασκήσει αυτός στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια…καθώς για την κατασκευή των ρωσικών αγωγών στην βόρεια Ελλάδα.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ που ήταν και στενός φίλος του τότε πρωθυπουργού…είναι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ Παπαγγελόπουλος…γνωστός και ως Ρασπούτιν στους κύκλους της αντιπολίτευσης.
Οποία σύμπτωσης!!!
Αλλά ας επανέλθουμε στην περίοδο του 2009 και μετά….όπου τον Δεκέμβριο ο Κώστας Καραμανλής κάνει μια γκάφα ολκής λέγοντας το περίφημο «και τώρα αρχίζουν τα καλά» αναφερόμενος προφανώς στον καταποντισμό του ΓΑΠ λόγω του μνημονίου που ήταν προ των πυλών. Φυσικά τα «καλα» δεν αφορούσαν μόνο τον πολιτικό του αντίπαλο Γ.Παπανδρέου αλλά και τον λαό που υπέφερε και υποφέρει τα πάνδεινα, οπότε η φράση μαζεύτηκε άρον άρον και εξαφανίσθηκε για τον ιστορικό του μέλλοντος. Με τον καιρό σταματούν και τα σενάρια περί απειλής της οικογένειας του Καραμανλή και επικρατεί πλήρως η φημολογία περί του σχεδίου ΠΥΘΙΑ.
Και τώρα θα σας εκπλήξω…μια που έχουν δίκιο και οι δυο πλευρές…και εκείνοι που υποστηρίζουν πως πράγματι υπήρχε σχέδιο ΠΥΘΙΑ και εκείνοι που λένε πως είναι παραμύθι .
Το σχέδιο υπήρχε επί χάρτου…μόνο που δεν ήταν αμερικανικής έμπνευσης…αλλά 2-3 ρώσων πρακτόρων οι οποίοι και το σχεδίασαν μόνοι τους και το εξουδετέρωσαν και πάλι μόνοι τους…προφανώς είτε με σκοπό την προαγωγή τους ή την πώληση υπηρεσιών προς την Ελληνική κυβέρνηση ή την μεγαλύτερη χρηματοδότηση τους…αυτό μένει να αποδειχτεί στο δικαστήριο αν επεκταθεί σε τέτοιο σημείο…και δεν κλείσει την υπόθεση ως ανύπαρκτη.
Άρα δίκιο έχουν και εκείνοι που λένε πως η υπόθεση είναι παραμύθι …μια που τίποτα δεν συνέβη στην πραγματικότητα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη υπόθεση κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου της διακυβέρνησης Καραμανλή…που κανείς δεν ερευνά. Την πτώση του ελικοπτέρου Σινουκ λίγο πριν αυτό φτάσει στο Άγιο όρος μεταφέροντας εκεί τους ορθόδοξους πατριάρχες της μέσης ανατολής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας