Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την παραίτηση του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα 21/9/2016 ο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς.
Ο κ. Καρατζιάς είχε τοποθετηθεί ως επικεφαλής της ηγεσίας του Πυρασβεστικού Σώματος μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο!
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης

«Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι ‘οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί’».

Σύμφωνα με με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η παραίτηση σχετίζεται με το νέο βαθμολόγιο των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος που προωθεί το υπουργείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας