Παράδοξο αλλά στη ΝΔ βγήκε 2ος στη Ροδόπη ο “άνευ σταυρού” με 1836 ψήφους

Μου το έλεγε χτες  πολλή αξιόπιστη πηγή και δεν το πίστευα…πως δεύτερος στην εκλογική λίστα της Ροδόπης κατατάχθηκε κάποιος που δεν υπήρχε στο ψηφοδέλτιο.

Το τι εννοούσε το κατάλαβα μόλις είδα τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια της ΝΔ που έπεσαν στην  κάλπη… και τα οποία ήταν 1836 … έναντι 1.788 που έλαβε ο “σταυρωμένος” δεύτερος  της Ν.Δ.  κος Θεοφάνης Κωφίδης.

Με 48 ψήφους διαφορά ο ” κανένας από τους 5 υποψηφίους” ανέβηκε στο άτυπο βάθρο των θέσεων παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Κάτι δηλαδή σαν τις δημοσκοπήσεις των παρελθόντων ετών επί μνημονίων… που ρωτούσαν  ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και κέρδιζε με διαφορά ο κανένας.

Βέβαια η ΝΔ έχει βουλευτή που κέρδισε την κούρσα με μεγάλη διαφορά…αλλά από εκεί και πέρα ο τερματισμός έγινε είτε ασθμαίνοντας είτε με βάδην.   Παρόμοια περίπτωση χαμηλής πτήσης συνέβη και το 2015 …αλλά τότε η ΝΔ βρισκόταν πανελληνίως σε ιστορικά χαμηλά …και όχι σε πρωτοφανή  υψηλά όπως τώρα.  Χώρια που υπήρχε τεράστια συσπείρωση στο πρόσωπο του ενός για προφανείς εθνικούς λόγους.

Προφανώς και δεν εκτιμήθηκε σωστά η εκλογική τάση της μειονότητας από τη μία…και από την άλλη μουσουλμάνοι που θα μπορούσαν άνετα να φέρουν 4-5 χιλ ψήφους αφέθηκαν να δώσουν την μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης…οπότε το τελευταίο που ήθελαν θα ήταν μια κομματική ταμπέλα. Στα μείον φυσικά και η μη επιλογή ατόμου στο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις ψήφους των υπερδεξιών.

Μ αυτά και μ αυτά η ΝΔ(αντί να αυξήσει) έχασε στη Ροδόπη περί τις 6000 ψήφους…τους μισούς από την μειονότητα και τους άλλους μισούς προς τα πολύ μικρά δεξιά κόμματα. Λάθος σχεδιασμός ψηφοδελτίου που άφησε 2 μεγάλες δεξαμενές ψήφων εντελώς ακάλυπτες.  Λάθος και η επιλογή πασοκογενή υποψηφίου αφού φαίνεται πως δεν αντιλήφτηκε την πολλή μεγάλη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ λόγω της άτυπης μάχης Ιλχαν Πεταλωτή.

Μάλλον δεν διαβάστηκαν καλά οι δημοσκοπήσεις για την Ροδόπη ή αν διαβάστηκαν καλά και δεν έδωσαν σημασία…δικαίως φωνάζει ο Στυλιανίδης πως αν δεν είναι κάποιος δίπλα τους και πάνω από τα κεφάλια τους συνεχώς η Ροδόπη θα είναι συνεχώς μια τρύπα στην γεωγραφία.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω την απορία όλων. Που ήταν και είναι ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ;

Το κόμμα δίνει τον αγώνα για τη νίκη …οι βουλευτές δίνουν τον αγώνα για τον σταυρό.

Ούτε εκλογικό κέντρο ούτε περιοδείες στα χωριά ούτε κεντρικές εκδηλώσεις.

Αν όλο αυτό ήταν πρόβα τζενεράλε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου…τα πράγματα θα πάνε περίφημα…για τους αντιπάλους.

Εν αναμονή λοιπόν της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή ….στη νέα προεκλογική περίοδο που αρχίζει  από την προσεχή Τρίτη

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας