Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Περιβάλλον & Πολιτισμός» διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά εκδηλώσεις και απευθύνει πρόσκληση σε όλους, για μια γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση. O τίτλος «παντέχνου πυρός σέλας» προέρχεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου.
Η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στην πανελλήνια αυτή δράση και καλεί τη μαθητική κοινότητα και το ευρύ κοινό των Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείου της Κομοτηνής:
Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας για μαθητές της Ε΄ Δημοτικού με προβολή ανάλογων θεματικών ενοτήτων και πολλά παιχνίδια. Για την παρακολούθηση του προγράμματος απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής (σύνολο τμημάτων ανά ημέρα: 4).
Την Κυριακή 14 & 21 Οκτωβρίου στις 18.30 ομάδα μαθητών ηλικίας 8-14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό «λαμπερές ιστορίες φωτιάς υπό το φως των λυχναριών». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί εντός του αρχαιολογικού μουσείου, για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά ο κατάλογος συμμετεχόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται να απευθυνθούν στην υπεύθυνη των εκδηλώσεων κ. Μαρίνα Τασακλάκη τηλ. 25310 22411.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας