Πανθρακική ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα

Η φράση ” Ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα ” ανήκει στον Ανδρέα Παπανδρέου και την ακριβή ερμηνεία της θα μπορούσε να την δώσει μόνο ο ίδιος αν ζούσε.
Τώρα τι σχέση έχει η παραπάνω φράση με τον Πανθρακικό;
Φαινομενικά καμία…όμως μερικά πράγματα χρήζουν ετεροχρονισμένης δομικής ανάλυσης η οποία οδηγεί στην ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα.

Θα ξεκινήσω με κάτι επουσιώδες που όμως είναι ο ορισμός του ετεροχρονισμένου. Στις 24 Αυγούστου είχα γράψει το ακόλουθο κείμενο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ όπου σε ένα σημείο του ανέφερα πως οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους τις συνθέσεις των δυό ομάδων στο ημίχρονο του αγώνα.
Και ερχόμαστε έναν μήνα μετά…στον αγώνα του Πανθρακικού με την Καλλονή…όπου ο υπέυθυνος του γραφείου τύπου του Πανθρακικού ψάχνει στο γήπεδο κάποιο συνεργάτη της Πατρίδας για να του πεί πως το άρθρο δεν ισχύει και οι συνθέσεις μοιράζονται μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Από το ότι το γραφείο τύπου διάβασε μετά από ΕΝΑΝ μήνα το άρθρο; Μα τι ενημέρωση; Εκπλήσσομαι από την αμεσότητα της.
Και καλά διάβασε το αρθρο μετά απο ΕΝΑΝ μήνα…την ημερομηνία που γράφηκε δεν την είδε; Ξαναεκπλήσσομαι για το γερακίσιο του ματιού.
Αν διάβαζε και τα επόμενα άρθρα μου…θα διαπίστωσε πως στις επόμενες αγωνιστικές δεν αναφέρθηκα στις συνθέσεις μια που αυτές όντως βρισκόταν έγκαιρα στα δημοσιογραφικά…αλλά διαμαρτυρόμουν για την απουσία ίντερνετ….υποχρέωση της ΠΑΕ.
Και για να του θυμίσω λίγο τα γεγονότα…καθόμασταν με έναν συνάδελφο στο ημίχρονο του αγώνα πίσω από την Θύρα 4 που τ..οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο…όταν ήρθε περιχαρής να μας πει ότι έφερε τις συνθέσεις των ομάδων…για να του απαντήσω…πως τις κατεβάσαμε από το ίντερνετ (έμμεσο καρφάκι…μια που δεν υπάρχει ιντερνετ)
Και αφού φρεσκαραμε λίγο την μνήμη …ας φρεσκάρουμε λίγο και τους επαγγελματικούς τρόπους.
Όταν έχεις πρόβλημα με έναν ιδιοκτήτη ΜΜΕ…απευθύνεσαι στον ίδιον…και δεν τα λες στο σαμάρι για να τα ακούσει ο γάιδαρος. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως δεν με γνωρίζει….Να το ξαναγράψω για να το καταλάβετε καλά…Το γραφείο τύπου του Πανθρακικού δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της Πατρίδας. Παραδίδομαι…σηκώνω τα χέρια ψηλά…Προφανώς ο τηλεφωνικός κατάλογος δεν έχει ούτε τα τηλεφωνά μας…αλλά και ο άνθρωπος που το γραφείο τύπου μιλά μαζί του στο γήπεδο…είναι κάποιος άγνωστος.
Αυτά όσο αφορά τον επαγγελματισμό…
Και τώρα το ζουμί.
Τι λέει ο Πανθρακικός μας;
Μια ομάδα μια πόλη δεν λέει;
Το εννοεί όμως;
Ερώτηση…Πόσους έμπειρους άνεργους επαγγελματίες δημοσιογράφους έχει η Κομοτηνή…Πάνω απο 10 θα σας πω εγώ.
Η μια πόλη μια ομάδα λοιπόν…γιατί δεν επέλεξε κάποιον από την πόλη; Ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής; Ο επαγγελματισμός; η πείρα; οι καλές σχέσεις με τους άλλους δημοσιογράφους της πόλης;τι;
Και που φτάσαμε έναν μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος;
Το γραφείο τύπου του Πανθρακικου να τα έχει σπάσει με το 99% των δημοσιογράφων της πόλης.
Αναρωτιέστε το γιατί; Το ίδιο αναρωτιούνται και οι δημοσιογράφοι. Πείτε το απειρία…πείτο το έλλειψη επαγγελματισμού…πείτε το διαφορά νοοτροπίας μεταξύ βορείου και νοτίου Ελλάδος…πείτε το έλλειψη χρόνου λόγω της ανάγκης παρακολούθησης των μαθημάτων του πανεπιστημίου…πείτε ότι θέλετε…Πάντως το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να βρεθεί λύση. Για το καλό της ομάδας οι παρεξηγήσεις πρέπει να λυθούν εδώ και τώρα.
Κοκορομαχίες τέλος…Κοινός μας στόχος η Πανθρακικός για πάντα στην Α Εθνική… όχι όμως σαν ένα μαγαζάκι λίγων…αλλά σαν μια πόλη μια ομάδα.
θέληση μόνο να υπάρχει…

Δ.Κ.
Φυσικά όπως θα καταλάβατε το άρθρο ήταν επι προσωπικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας