Πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής- Ριζικές αλλαγές στη ΝΔ

Ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος κλείνει στις αρχές του 2020 για τον Κώστα Καραμανλή …και αρχίζει ένας άλλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας θα προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτσάκη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο , ο οποίος θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε τηλεοπτικό διάλογο με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδακη ..ανάλογη πρόταση είχε δεχθεί ο Κ. Καραμανλής και από τον Αλέξη Τσίπρα το 2015 …την οποία και απέρριψε αντιπροτείνοντας στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Αρκέτα από τα πρόσωπα της περιόδου 2004-2009 ακολούθησαν τον Παυλόπουλο και συνεργάστηκαν με τον Τσίπρα…όπως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντωναρος …η κ Παπακώστα η κ Κουντουρα…ο  κ Κουικ ,και φυσικά το πρόσωπο που απασχολεί την επικαιρότητα τον τελευταίο χρόνο…ο περιβόητος Ρασπούτιν … Ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης κ Παπαγγελόπουλος…όπως τον κατονόμασε  δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς…. Που από το 2004 ως 2009  διετέλεσε  ως  αρχιεισαγγελέας κατά της διαφθοράς και αρχηγός της ΕΥΠ.

Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής στήριζε τη Νέα Δημοκρατία…αλλά παρέμενε σιωπηλός  ως προς τα καμώματα των πρώην συνεργατών του. Ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό λόγο… ούτε οι πιο στενοί του συνεργάτες…μόνο ο ίδιος ο Καραμανλής.

Άλλοι λένε ως ένας Καραμανλής πρέπει να είναι πάντα υπερκομματικός …και άλλοι πως πιεζόταν από την Μέρκελ… η οποία  θεωρούσε την κυβέρνηση του ως υπαίτια για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Η ιστορία θα κρίνει … αυτό όμως δεν αναιρεί  πως παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο…λόγω της στάσης του στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό!

Ιδανικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν!

Τι θα γίνει όμως στα εσωκομματικά της ΝΔ που μια τάση της θα μείνει πολιτικά ορφανή? Ο μικρός Καραμανλής δεν φαίνεται να διαθέτει το ειδικό βάρος του ονόματος που κουβαλάει…αλλά έχει και την ατυχία να έχει μπροστά του τον οδοστρωτήρα της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας που λέγεται Απόστολος Τζιτζικώστας …ο οποίος έχει ήδη έχει θέσει μια φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ…και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη…όταν αυτός αποχωρήσει μετά από 2 θητείες …όπως ήδη έχει προαναγγείλει.

Το πιθανότερο και ασφαλέστερο  σενάριο είναι η διάλυση της τάσης των νεοκαραμανλικών και η μερική ενσωμάτωση της στην τάση του original Καραμανλισμού …στην οποία ανήκει και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, εξαλείφοντας έτσι οποιαδήποτε ιδεολογική διαφορά μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών. Άλλωστε στις μεταμνημονιακές ημέρες και στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας…κανείς δεν περισσεύει…κανείς δεν πρέπει να νοιάζεται για τη δικιά του προβολή. Νέες ιδέες …νέο αίμα…νέα εκκίνηση μέσα από τις στάχτες του παρελθόντος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας