Ο Χρήστος Μέτιος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής η πέμπτη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη συντήρηση κτιρίων και στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης πάνω από 100 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 105 εκατομμύρια ευρώ.

Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.

Το δικό του Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, ανέφερε, περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.

Για την ανάπτυξη της Ροδόπης δε, τόνισε ότι η διοίκησή του έχει επενδύσει πόρους το συνολικό ύψος των οποίων αγγίζει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του για το αμέσως επόμενο διάστημα, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία 8 αφορούν τη Ροδόπη με εκτιμώμενο μέχρι στιγμής προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 38 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Πρόκειται για 20 πρόσωπα, 4 γυναίκες και 16 άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους»:

 1. Ιμάμογλου Τζιχάν (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών & Δικηγόρος)
 2. Ιμπράμ Αϊσούν Μεμέτ Κετ (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
 3. Ιμπραήμ Κιαμήλ (Πολιτικός Μηχανικός)
 4. Ιμπράμ Αχμέτ (Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Αθλητισμού & Ελ. Επαγγελματίας)
 5. Κασάπ Αχμέτ (Ορθοπεδικός)
 6. Κοσμίδου Παπαναστασίου Ζωή (Πολιτικός Μηχανικός / πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας ΑΜΘ)
 7. Κουτσογιάννη Κρόκου Κρίστα (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Νομικός – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
 8. Κυρουβίδης Βασίλης (Ζάετς) (Υπάλληλος ΕΦΚΑ)
 9. Μαντρατζή Χασάν (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
 10. Μεμέτ Ιλχάν (Δικηγόρος)
 11. Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ (Κτηνίατρος)
 12. Μουμίν Καάν (Τραπεζικός Υπάλληλος)
 13. Νάκος Χρήστος (Υπάλληλος Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
 14. Ντιάκαλης Χρήστος (Γιατρός ΕΣΥ – Διευθυντής ΜΕΘ Γεν. Νοσοκομείου Κομοτηνής)
 15. Παπαδάκης Τριαντάφυλλος (Γεωπόνος MSc)
 16. Παπακωνσταντίνου Νίκος (Επιχειρηματίας – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
 17. Πολίτης Βαγγέλης (Σύμβουλος Χρηματοοικονομικών)
 18. Πραντσίδου Κεχαγιά Εύη (Οικονομολόγος)
 19. Τσαλικίδης Νίκος (Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης – Πολιτικός Μηχανικός)
 20. Χριστοδουλάκης Δημήτρης (Καλλιτέχνης)

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας