Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Κομοτηνής ξεκίνησε πάλι!

Ο Δήμος Κομοτηνής, με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, ενεργοποιεί άμεσα τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την ΑΦΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/komotini.

Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε χάρτινους κάδους εντός των σχολικών μονάδων, τα παρακάτω υλικά:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνο από τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας