Ο ΔΑΔΔΑ στέκεται δίπλα στα παιδιά με αυτισμό

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, έλαβε χώρα η εκδήλωση του “ΔΑΔΑΑ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φίλων παιδιών & ενηλίκων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή αυτισμό και Asperger” την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευαγγελίου Αθανάσιος, Παιδίατρος- Παιδονευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής -Παιδονευρολογίας, Δ΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν. Θεσσαλονίκης « ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Θεραπευτική υποστήριξη του Αυτιστικού Συνδρόμου”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βαγγέλης Λαφτσής, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, όμως εξέφρασε και την έντονη ανησυχία του για όσους δεν παρευρέθηκαν για να ενημερωθούν για τον αυτισμό, ειδικότερα τους γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν την ασθένεια αυτή και θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Ο ΔΑΔΔΑ είναι ένας σύλλογος με μικρό παρελθόν, αλλά με δράσεις που αγκαλιάζουν τα παιδιά με αυτισμό και με επιθυμία να βοηθήσει και τους γονείς, που τώρα ανακαλύπτουν πως το παιδί τους ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και να ενημερώσει για διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Το στόχο αυτό είχε και η εκδήλωση αυτή, στην οποία προσήλθε πληθώρα ατόμων που επιθυμούσαν να ενημερωθούν και να αγκαλιάσουν για άλλη μια φορά το σύλλογο.

Ο κ. Ευαγγελίου εμβάθυνε στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος δυστυχώς είναι μη θεραπεύσιμος, αλλά είναι βελτιώσιμος, μέσω λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, παιδοψυχιάτρων. Ένα άλλο ζήτημα που ανέπτυξε ο ομιλητής είναι μια εναλλακτική θεραπεία της επιληψίας, που σχετίζεται με μια μορφή δίαιτας, την “κετογονική δίαιτα”, την οποία εφαρμόζει ομάδα ιατρών του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” σε ασθενείς ανά τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας