Ο Γιάννης Σερβετάς στην Κομοτηνή

ΚαταγραφήΟ Γιάννης Σερβετάς έρχεται στην Κομοτηνή, φιλοξενούμενος των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης, για να παρουσιάσει το Προσωπικό Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο 2015, μαζί με τον στενό του συνεργάτη Βασίλη Δέλιο.

Το βιβλίο είναι ένα Ημερολόγιο για το 2015 που σίγουρα θα φτιάξει την κάθε μέρα σας. Αν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε τον Γιάννη Σερβετά, να μιλήσετε μαζί του και να ακούσετε τα αστεία του live, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από τον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 το απόγευμα.

Σημείωμα από τον συγγραφέα:

(Η εφορία με “βάφτισε” συγγραφέα… εντάξει… δε θα κοροϊδεύετε…).

Κατ’ αρχάς, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή και αγορά (ελπίζω) αυτού του εξαιρετικού βιβλίου. Έχετε θαυμάσιο γούστο.

Μπράβο σας, φτου-φτου-φτου, να μη σας αβασκάνω… (φτάνει το γλείψιμο). Κρατάτε στα χέρια σας το Ημερολόγιο του 2015, του οποίου το εξώφυλλο φιλοτέχνησαν οι καλύτεροι (όλοι τους κάτοχοι master και PhD) παιδαγωγοί του πλανήτη. Θα μου επιτρέψετε να σας εξηγήσω τι είναι αυτό που κάνει το εξώφυλλο εξαιρετικά παιδαγωγικό. Όταν το παιδί ή το ανίψι σας ή ο κολλητός ή ο ενοχλητικός που σας έκανε επίσκεψη ή όποιος άλλος σας ενοχλεί με την γκρίνια του, γιατί βαριέται, τότε εσείς του δίνετε το Ημερολόγιο και έναν στυλό και τον αφήνετε να ενώσει τις τελίτσες του εξώφυλλου για να εκτονωθεί. Αν συνεχίσει την γκρίνια και αφού τις ενώσει, δώστε του και μπογιές να βάψει το πρόσωπο που θα σχηματιστεί όπως αυτός θέλει. Ας βάψει μαύρα τα μάτια και τα δόντια, ας κάνει ασημί τα μαλλιά και πράσινα τα χείλη. Ας κάνει ό,τι εκείνος θέλει. Στο τέλος εσείς θα έχετε ένα μοναδικό βιβλίο στη συλλογή σας που κανένας άλλος σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν θα έχει όμοιο. Τώρα στην ακραία περίπτωση που το παιδί ή το ανίψι σας, ο κολλητός ή ο ενοχλητικός που σας έκανε επίσκεψη συνεχίσει να έχει γκρίνια, δώστε του μια με το βιβλίο στα μούτρα. Τα 768 θαυματουργά του γραμμάρια ησυχάζουν και μαινόμενο Άδωνι αν χρησιμοποιηθούν με σύνεση.

Κάθε χρόνο έγραφα στις σελίδες που είναι ενδιάμεσα στους μήνες. Φέτος αποφάσισα να τις αφήσω κενές προκειμένου να σας δώσω ακόμα περισσότερο χώρο για να σημειώνετε εσείς την καθημερινότητά σας και όχι μόνο. Καλά τα smart phones και τα tablets, αλλά, κακά τα ψέματα, το χαρτί είναι σαν τη Χαλκιδική… ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ. Αυτά… Καλή χρονιά, με υγεία, να είμαστε γεροί και του χρόνου…

Ο… συγγραφέας.

ΥΓ.: Όταν του κάτσετε το Ημερολόγιο στα μούτρα, να το κάνετε να φανεί σαν ατύχημα.

ΥΓ.2: Επειδή ξέρω ότι θα μπείτε στη διαδικασία, 768 γραμμάρια ήταν το περσινό Ημερολόγιο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας